Home > Risk för alltför stora lättnader

Risk för alltför stora lättnader

De policyansvariga i USA riskerar att genomföra alltför stora lättnader i sin strävan att få fart på den tre år gamla återhämtningen.

Det sade Fed-chefen i Atlanta, Dennis Lockhart, på tisdagen enligt Bloomberg News.

”Det finns en risk att penningpolitiken används alltför aggressivt och utan effekter för att hantera ekonomiska problem som bara kan lösas genom finanspolitiska reformer som involverar att göra tuffa val mellan allokeringen av offentliga resurser”, sade han.

Han sade att även om penningpolitiken kan ge en kraftfull positiv inverkan på ekonomin, så är det ingen ”patentlösning”.

Dennis Lockhart konstaterade att återhämtningen hittills har skett med svag tillväxt och ihärdigt hög arbetslöshet. Oavsett vilka mått man använder så har styrkan i återhämtningen ”varit en besvikelse och fortsätter att vara en besvikelse”.

”Fundamentala obalanser” är att skylla för denna svaga utveckling i ekonomin, vilket utgör en mycket stor utmaning för de penningpolitiskt ansvariga, sade han.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.