Home > Rivians börsvärde toppar 100 miljarder dollar två dagar efter börsdebuten

Rivians börsvärde toppar 100 miljarder dollar två dagar efter börsdebuten

Andelarna för det nya elbilsföretaget Rivian har skjutit i höjden under de två första dagarna på marknaden, vilket har lett till över 100 miljarder dollar i börsvärde.

Rivian (RIVN) har varit en av de bäst presterande aktierna i USA sedan den debuterade tidigare i veckan. Aktien har lagt till nästan 40% till sitt värde under de senaste två dagarna, med ett börsvärde som nu toppar 100 miljarder dollar.

Efter den senaste tidens starka höjning har Rivians marknadsvärde överträffat General Motors och Fords, två av de ledande företagen inom bilsektorn. Rivians börsvärde ligger nu på 104 miljarder dollar, medan Ford och General Motors har 77,7 miljarder respektive 88,9 miljarder dollar.

Rivians aktiekurs ligger för närvarande på $122,99, en uppgång med 22,10% sen föregående handelssession. Det nya elfordonföretaget backas av Amazon och Ford. Amazons andel på 20% i företaget är nu värd över 20 miljarder dollar, medan Ford kontrollerar ungefär 12 miljarder dollar i Rivian.

Aktiens börsrally kommer som en överraskning för investerare och marknadsanalytiker eftersom den inte förväntades prestera så bra under sin debutperiod. Rivian förväntar sig att generera endast 1 miljon dollar under det tredje kvartalet.

Rivian har ännu inte en etablerad affärsmodell och företaget har inte massproducerat sin helt elektriska pickup. Företaget har dock redan börjat behandla beställningar på sina elfordon.

Amazon har beställt 10 000 av pickupbilarna som ska levereras till 2030, och företaget har för avsikt att använda dem i sina leveransflottor. Efter det senaste börsrallyt är Rivians vd RJ Scaringe nu värd 2,2 miljarder dollar .

Rivian avser att utöka sin innovation och utveckling inom elfordonssektorn under de kommande månaderna och åren. Trots sitt senaste börsrally är Rivian fortfarande långt efter branschledaren Tesla. Tesla är den ledande elfordonstillverkaren i världen och har ett marknadsvärde på över 1 biljon dollar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto