Home > Robinhoods aktiers nedgång efter att datasäkerhetsintrång avslöjades

Robinhoods aktiers nedgång efter att datasäkerhetsintrång avslöjades

Aktierna i Robinhood faller med 3,6% efter ett säkerhetsintrång som äventyrade mer än fem miljoner e-postmeddelanden från kunder.

Aktierna på mäklarplattformen Robinhood sjönk med mer än 3% under tisdagens förhandelssession efter att rapporter om ett datasäkerhetsintrång dök upp tidigare idag. I ett blogginlägg tidigare idag meddelade Robinhood att man upplevt ett dataintrång.

Företaget sa att attacken ägde rum den 3 november då en obehörig part fick tillgång till en begränsad mängd personlig information för några av deras kunder. Robinhood tillade att;

"Baserat på vår undersökning har attacken stoppats, och vi tror att inga personnummer, bankkontonummer eller betalkortsnummer har avslöjats och att det inte har skett någon ekonomisk förlust för några kunder till följd av händelsen."

Den populära mäklaren för aktie- och kryptovalutahandel sa att angriparen kom åt en lista med cirka fem miljoner människors e-postadresser. Den obehöriga kom också åt de fullständiga namnen på en annan grupp på cirka två miljoner människor.

Utöver dessa kunde angriparen/angriparna få ytterligare personlig information, inklusive namn, födelsedatum och postnummer för 310 av Robinhoods kunder. Hackaren hade krävt betalning, men Robinhood avslöjade inte om de hade gjort betalningen eller inte.

Mäklarplattformen sa att de hade larmat brottsbekämpande myndigheter och fortsätter att undersöka händelsen med hjälp av Mandiant, en ledande extern säkerhetsfirma. Aktien i Robinhood återhämtade sig igår, och steg med mer än 2,6%.

HOOD är dock nere med 3,19% hittills idag då investerare börjar dumpa aktien innan den amerikanska marknaden öppnar om några timmar. Robinhood är en av de ledande mäklarplattformarna inom kryptovalutaområdet.

Mäklarplattformen tillåter användare att handla med ett brett utbud av kryptovalutor, inklusive Bitcoin, Ether, Litecoin och mer. Robinhood har lanserat många funktioner de senaste månaderna för att locka fler investerare och handlare i kryptovaluta.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto