Home > Så kan Axie Infinity och Metacade revolutionera metaverse-spel 2023

Så kan Axie Infinity och Metacade revolutionera metaverse-spel 2023

Alice Davies

Metaverse-spel blir alltmer mainstream. Spelindustrins jättar som Fortnites Epic Games, Roblox och Nvidia har alla tagit betydande steg in i metaverse eller planerar att göra det snart. Samtidigt förväntas plattformar för blockkedjespel som Axie Infinity och Metacade revolutionera framtiden för metaverse-spel.

Idag ska vi undersöka båda dessa krypto tokens för metaverse gaming, och varför du bör tänka på att allokera en del av din portfölj till metaverse gaming.

Hur fungerar Axie Infinity?

Axie Infinity är ett metaverse-spel byggt på Ethereums blockedja. Spelare samlar, föder upp och uppfostrar husdjur (även känt som Axies) som kämpar i turordningsbaserade dueller som liknar Pokémon. Varje lag består av tre Axies med olika egenskaper för att ge dem ett försprång i kamperna. Dessa Axies kan avlas för att skapa nya Axies med unika egenskaper.

Axie Infinity använder två tokens, Smooth Love Potion (SLP) och Shards (AXS), för att driva ekonomin i spelet. Spelare tjänar SLP genom att slutföra uppgifter och utforska världen, medan AXS används av communityn som en styrningstoken för att besluta om framtiden för detta revolutionerande metaverse-spel.

Icke-fungibla monster

Non-fungible tokens (NFTs) är avgörande för Axie Infinitys ekosystem. Axis representeras på blockkedjan av sin egen NFT som kan köpas eller säljas på Axie Infinitys marknadsplats. NFT:er ger inte bara bevislig äganderätt till spelare, utan de unika egenskaperna hos varje Axie kan förädlas till nya NFT:er, vilket i sin tur skapar sällsynta icke-fungibla monster och främjar ett mer unikt sortiment i Axie Infinity-marknaden.

Play2Earn-modellen

Play2Earn-modellen tillåter spelare att inte bara tjäna på att föda upp och sälja Axies, utan genom att helt enkelt interagera med metaverse-spelvärlden. Spelare kan vinna SLP genom att kämpa mot andra användare för att hamna på topplistan eller hitta AXS tokens på mark som de köper via marknadsplatsen i Axie. När spelare tävlar och går upp i nivå ökar mängden de vinner per kamp, vilket innebär att dedikerade spelare kan tjäna uppemot 300 SLP per dag.

Spelarstyrning

AXS, (förkortning av eller Axie Infinity Shards) används för att främja en decentraliserad plattform för metaverse-spel. Denna token låter dess innehavare rösta om förvaltningsbeslut och med hjälp av staking går det att generera ytterligare intäkter. Man behöver dock inte köpa AXS för att få en röst i communityn, utan man kan kan tjäna AXS i spelet eller genom användargenererade innehållsinitiativ.

Vad är Metacade?

Metacade gör sig redo för att ligga i framkant inom världen av metaverse-spel. Det är en decentraliserad virtuell hangout där Play2Earn-entusiaster kan träffas, hitta de senaste metaverse-spelen och upptäcka hur man kan öka sina inkomster från spel som Axie Infinity.

Metacade har också storslagna visioner för framtiden. Längre fram planerar de att finansiera framtida metaverse-spel genom Metagrants och utveckla en testmiljö där utvecklare betalar Metacade-communityn för att testa nya och banbrytande spel.

Varför kommer Metacade revolutionera Metaverse Gaming 2023?

Förenar spelarna och utvecklarna

Traditionellt spelande innebär vanligtvis att utvecklare blir alltmer frånkopplade sin lojala följargrupp, vilket leder till katastrofer som Cyberpunk 2077 och Battlefield 2042. Metacade vill föra communityn och utvecklarna närmare varandra igen för att skapa otroliga spelupplevelser i Metaverse.

Metacade planerar att ha ett omfattande recensionssystem, topplistor och ett testsystem som visar utvecklare exakt vad communityn tycker om deras spel. Användare uppmuntras att testa spel och publicera recensioner genom att belönas med MCADE token.

Tjäna mer på Play2Earn

Ett av Metacades primära mål är att hjälpa alla, oavsett bakgrund, att få ut det mesta av Play2Earn och metaverse-spel. Det kommer inte bara att finnas djupgående guider från proffsen om hur du maximerar din intjäningspotential, utan även regelbundna turneringar som kommer att möjliggöra för spelare att tävla och tjäna extra på spel de redan spelar.

Användare får också betalt för att skriva recensioner, testa och producera innehåll om de spel de redan älskar att spela. Detta hjälper inte bara andra nyare spelare i deras Play2Earn-resa, utan belönar även mer erfarna spelare för att de ger tillbaka till communityn.

Bidrag till framtiden för Web3

Lanseringen av Metagrants kan bli en avgörande vändpunkt för metaverse-spel. Metagrants kommer att göra så att utvecklare kämpar om att vinna finansiering för sin spelidé i en tävling. Alla idéer behandlas lika och det enda utvecklare behöver för att vinna är att få tillräckligt många röster direkt från själva community. Så småningom kommer Metacade vara en plattform för en mängd titlar som är byggda och godkända av communityn.

Borde jag köpa Axie Infinity eller Metacade?

Metaverse-spel är fortfarande relativt nytt, så det är lite av en gissning om vilken token som kommer att generera högst avkastning under de kommande åren. Med tanke på att Axie Infinitys playerbase redan är etablerad så kan det vara lockande att investera i AXS tokens. Men eftersom Metacade fortsätter sin resa mot en commmunitydriven plattform, kombinerat med en lovande färdplan som beskriver dess framtida expansion – anser vi att det är värt att överväga även denna token som en möjlighet för din portfölj.

Som alltid handlar det om att göra sin research kring de potentiella projekten för att avgöra om någon av dem har potential att ta metaversums gaming krypto tokens till nästa nivå. Vi skulle inte bli förvånade om båda projekten tar fart under de närmaste åren.

Du kan köpa Axie Infinity på eToro här.

Du kan delta i Metacades pre-sale här.