Home > Analys: SAAB utlöser en ny köpsignal

Analys: SAAB utlöser en ny köpsignal

SAAB aktien har stigit kraftigt på börsen efter en stororder från Brasilien avseende stridsflygplan. I samband med de positiva nyheterna uppstod ett breakaway gap under extrem omsättning i diagrammet, vilket indikerar en total omvärdering och startskottet för en betydande uppgång i aktien. Aktien är extremt starkt och utlöste under fredagen en ny köpsignal.

Storordern från Brasilien ledde till en total omvärdering av bolaget vilket i kombination med uppjusterade riktkurser från ett flertal analyshus, har medfört fortsatt kurstegring. Aktien steg initialt med drygt 30 % i samband med det positiva nyhetsflödet och under extrem omsättning. Ett större gap har bildats vilket är ett så kallat breakaway gap som signalerar starten av en betydande uppgång, speciellt om stängningskursen är nära dagshögsta och under betydligt ökad omsättning.

Den tekniska biten är därmed tydligt positiv för den närmaste framtiden och vi anser att trots uppgången finns det mer att ge på ovansidan.

När väl den initiala köphysterin hade lagt sig handlades aktien i ett snävt intervall i form av en vimpelformation som bröts under fredagens handel och utlöste en ny köpsignal. Vi ser därmed en möjlighet till ett köp runt fredagens stängningskurs, 185 kr. En stoploss placeras förslagsvis under 170 kr. En initial målkurs sätts konservativt till tidigare toppnoteringar runt 215 kr.

Aktien handlas över det långsiktigt stigande 200 dagars glidande medelvärde. Det kortare 40 dagars glidande medelvärde är starkt stigande. Närmaste stöd finns vid vimpel utbrottet vid 178 kr.  Motstånd finns vid tidigare toppnoteringar runt 216 kr

Aktien handlas på Stockholmsbörsen, under symbol SAAB B

Nyckeltal SAAB
P/E P/S P/B Direktav. Utdelning Vinst/aktie Eget kapital
17,9 (23,70) 0,8 (1,55) 1,6 (3,63) 2,5 (3,03) 4,50 9,86 111,84
Tal inom parentes avser branschsnitt
(Dagsdiagram)
(Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto