Home > Såg du hur CMC Markets tappade med nästan 30% igår?

Såg du hur CMC Markets tappade med nästan 30% igår?

Aktier i spread- och CFD-mäklaren CMC Markets (CMCX) tappade 30% av sitt värde under torsdagen. Vad innebär detta för företaget och den senaste boomen för privat investering? 

CMC Markets aktier kraschade under torsdagen den 2:a september då de tappade över 28%. Så här såg det ut:

CMC Markets 5-dagarsdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Aktierna i den rivaliserande mäklaren IG Group Holdings (IGG) föll också, men inte lika långt, vilket vissa har tolkat som en indikation på att den senaste tidens högkonjunktur – och till och med den ostoppbara stigande marknaden – kan vara på väg mot ett slut.

Vilka är CMC Markets?

CMC Markets plc tillhandahåller en plattform för kunder att handla CFD:er och spreads på underliggande aktier, index, valutapar, råvaror, kryptovalutor och ETF:er. Företaget grundades 1989 och har sitt huvudkontor i London.

Ska man köpa CMC Markets just nu?

Om du gillar att köpa aktier "som dippar" så var detta verkligen en dipp, och en stor sådan. Frågan är om företagets vinstprognos, som föll från 330 miljoner pund till mellan 250 och 280 miljoner pund nu är prissatt på marknaden. Fallet från 15 till 25% i vinstprognosen belönades med en kursnedgång på nästan 30%, vilket kan ha varit en överreaktion.

En prisprognos för CMC Markets 

Det är inte orimligt att anta att en minskning av vinstprognosen med 15% till 25% borde ha belönats med ett liknande fall i CMC:s aktiekurs. Med detta i åtanke bör aktiekursen ligga mellan 315p per aktie och 357p per aktie.

Var kan man handla aktier i CMC Markets idag?

De flesta nätmäklarna låter dig handla CMC Markets, exempelvis dessa kvalitativa mäklare: 

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto