Home > Sainsbury’s aktier når sin högsta nivå på 7 år – här kan du köpa aktien

Sainsbury’s aktier når sin högsta nivå på 7 år – här kan du köpa aktien

En prisökning på 80,85% de senaste 12 månaderna. Sainsbury’s aktiepris förväntas explodera inför den budfrenesi som pågår för två av de fyra största stormarknaderna i Storbritannien. 

Allt fokus ligger nu på Sainsbury då aktiekursen nådde sin högsta nivå på cirka sju år. Om du vill veta allt om Storbritanniens näst största återförsäljare har du kommit till rätt artikel.

Låt oss först ta reda på var du kan köpa aktier i Sainsbury’s just nu. Sedan kommer vi att titta närmare på Sainsbury's och hur företaget lyckades ta sig till toppen av FTSE100 på bara en dag.

Hur och var du kan köpa aktier i Sainsbury’s på nätet

Aktier i Sainsbury’s (SBRY) kan köpas efter att du har registrerat dig hos en mäklare med aktien listad. För att bespara dig tid har vi valt ut två av de bästa nätmäklarna här:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Sainsbury’s?

Sainsbury’s är en av de fyra största stormarknaderna i Storbritannien tillsammans med Asda, Morrisons och Tesco. Det är den näst största kedjan med en marknadsandel på 16%.

Ska man köpa aktier i Sainsbury’s idag?

För närvarande går de brittiska stormarknaderna igenom uppköp efter uppköp. Asda köptes förra året, medan Morrisons accepterade sitt övertagandeavtal förra veckan. Om Sainsbury’s skulle acceptera ett avtal betyder det att tre av de fyra stora stormarknaderna i Storbritannien kommer att ägas av riskkapitalbolag.

Med ett börsvärde på cirka 7,93 miljarder pund och mer än 7 miljarder pund i tillgångar tror många att Sainsbury's för närvarande är undervärderat. Företaget äger också Argos, som tros vara en långsiktig tillväxtdrivare, medan kassaflödena är så tillförlitliga som de kan vara. Med detta sagt är det inte förvånande att Sainsbury’s aktiekurs har stigit i år och nått en prisökning på 80,85% jämfört med samma period föregående år och det högsta priset sedan 2014.

Baserat på de senaste nyheterna om att det amerikanska aktieföretaget Apollo tittar närmare på Sainsbury’s kan det finnas hopp om att aktiekursen kommer att explodera under de närmaste veckorna.

Men om jag skulle köpa Sainsbury just nu skulle jag vara mycket medveten om riskerna. Aktien är en av de mest blankade aktierna på LSE just nu – med andra ord satsar många investerare på att aktien är på väg att rasa. Om det motsatta händer, vilket leder till en short squeeze, kan det fungera till investerarnas fördel.

En prisprognos för Sainsbury’s 2021

Även om framtiden är oklar är det många som är optimistiska med en lägstanivå på 323,5 GBX och en högstanivå på 365,22 GBX.

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto