Home > Säkra din portfölj mot inflation med dessa 3 guldgruvbolag

Säkra din portfölj mot inflation med dessa 3 guldgruvbolag

Inflationen i USA har nått en högsta nivå på fyra decennier i december. Ändå är den federala fondens ränta nära noll. Som ett traditionellt guld mot inflation skyddar guld en portfölj från stigande priser. Här är tre guldgruvaktier att köpa: Newmont Corporation, Gold Fields och Barrick Gold.

USA:s inflationsdata för december visade att priserna på varor och tjänster steg med 7% på årsbasis – den snabbaste takten på nästan 40 år. Trots att den har överskridit Federal Reserves mål med mycket, planerar inte centralbanken att höja federal funds-räntan för att bekämpa inflationen.

Åtminstone inte än. De fortsätter att köpa obligationer under sitt program för kvantitativa lättnader, och den första räntehöjningen väntas först i mars.

Hur kan investerare skydda sina portföljer mot stigande inflation? Ett sätt är att få exponering mot guld, en traditionell säkring mot inflation. Här är tre guldgruvaktier att köpa för att säkra portföljen mot inflation: Newmont Corporation, Gold Fields och Barrick Gold.

Newmont Corporation

Newmont är ett amerikanskt företag från Denver, Colorado. De sysselsätter närmare 15 000 personer, och de grundades 1916. De driver guldproduktion och prospekteringsfält och gruvor i olika länder som Peru, Chile, Ghana, Kanada och USA.

Newmonts aktiekurs är mestadels oförändrad under de senaste tolv månaderna. Eftersom guldpriset underpresterade hade guldgruvsaktier också svårt att prestera.

Däremot betalar guldgruvföretag en utdelning med en högre avkastning än i de flesta andra sektorer. Till exempel är Newmonts terminsavkastning 3,58% och utdelningsgraden är 73,53%. Dessutom är den femåriga utdelningstillväxten 77,46%.

Gold Fields

Gold Fields är ett sydafrikanskt guldgruvföretag baserat i Sandton. De har internationell verksamhet i länder som Chile och Australien, och dess aktier är noterade på New York Stock Exchange under tickern GFI.

Aktiekursen har stigit +16,29% de senaste tolv månaderna och bolaget betalar också utdelning. Utdelningsandelen är 30,95% och den femåriga tillväxttakten är 49,92%.

En annan attraktiv faktor är bruttovinstmarginalen, högre än sektorsmedianen med 43,37%.

Barrick Gold

Barrick Gold är ett kanadensiskt guld- och koppargruvföretag. De har sitt huvudkontor i Toronto och driver gruvor i Kanada, Argentina och Tanzania, för att nämna några länder.

De ger också en rejäl utdelning, och dess bruttovinstmarginal överstiger också sektorsmedianen – 41,37% mot 30,39% sektorsmedian. Vid nuvarande aktiekurs har Barrick Gold nått ett börsvärde på 33,77 miljarder dollar.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto