Home > Säkrare tillflyktsortsvalutor fortsätter att appreciera med högre riskaversion

Säkrare tillflyktsortsvalutor fortsätter att appreciera med högre riskaversion

Investerare omdisponerade sina tillgångar till säkrare lägre avkastningsvalutor, vilket tycks ha spelat en faktor i korrigeringen av de stora korsen. Valutaparen USD och JPY, ses som en säkrare satsning än andra valutor i tider av marknadsstress, kommer sannolikt att fortsätta locka till sig valutahandlare som håller sig borta från mer riskfyllda tillgångar.
Marknadstrend
 

EUR/USD

GBP/USD

USD/JPY

USD/CHF

AUD/USD

EUR/GBP

Daglig trend

 

Veckotrend
Motstånd

1.3440
1.3420
1.3390

1.6070
1.6050
1.6020

82.80
82.60
82.30

0.9100
0.9080
0.9050

1.0490
1.0470
1.0440

0.8430
0.8410
0.8380

 

Stöd

1.3330
1.3300
1.3280

1.5960
1.5930
1.5910

81.70
81.40
81.20

0.8990
0.8960
0.8940

1.0380
1.0350
1.0330

0.8320
0.8290
0.8270

Ekonominyheter

USD

 

USD apprecierar kontra EUR och GBP

USD apprecierade kontra EUR på torsdagen, att vända den gemensamma valutans tidigare uppgångra med investerare blev mer riskaverta och sökte säkerhet i USD. Vid gårdagens stängning apprecierade USD mot EUR vilket skickade det mycket omsatta valutaparet till 1,3370. USD hade ett liknande beteende mot GBP och slutade på 1,5900.

Allt eftersom den amerikanska ekonomin stabiliseras har valutahandlare börjat fokusera sig mer på fundamenta, såsom ekonomisk tillväxt och kortfristiga räntor. Denna ändring som bara just kommit igång kan ta udden ur den rusande USD under de kommande månaderna. En starkare valuta är viktigt för USA eftersom det lockar utländska investerare till att köpa statsobligationer som finansierar landets rekordstora budgetunderskott. På nedåtsidan är att det kan hämma vinsttillväxten för företag med internationell försäljning, genom att göra den amerikanska exporten dyrare.

 

UOM konsumentförtroendeindexet som publiceras kl 12:55 GMT blir den viktigaste ekonomiska indikatorn att släppas från USA i dag. Valutahandlare kommer att vara mycket uppmärksamma på dagens tillkännagivande där ett starkare än väntat resultat kan ge stöd åt USD på kort sikt.  Valutahandlare bör ägna stor uppmärksamhet på marknaden eftersom det finns en möjlighet för valutahandlare att kapitalisera på de fluktuationer som sannolikt kommer att följa på denna utgåva.

 

 

 

 

 

EUR

 

EUR rasar kontra de viktigaste valutarivalerna

 

EUR föll mot de flesta av sina stora valutapar i går på torsdag, då oron för skuldsmittan från euroområdet åter kommit i förgrunden, med valutahandlare som intagit en avvaktande hållning till EUR inför Spaniens budget på fredagen. Vid gårdagens stängning föll euron 1% mot JPY till 109,00. EUR valutan hade en liknande utveckling kontra USD och stängde runt 1,3300.

Analytiker menade att EUR mest troligt inte skulle bryta sig under sin senaste intervallhandell på mellan 1,30 och 1,35, med marknadsaktörerna som förväntar sig att euroområdets finansministermöte på fredag ska godkänna en förstärkt räddningsfond.

Den tyska detalhandelsrapporten som publiceras klockan 06:00 kommer att bli den viktigaste ekonomiska indikatorn från euroområdet i dag. Analytiker prognostiserar att denna siffra kommer att öka från tidigare läsning. Valutahandlare bör ägna stor uppmärksamhet på marknaden, då det finns en möjlighet för valutahandlare att kapitalisera på de fluktuationerna som sannolikt kommer att följa på denna utgåva.

 

JPY

Yenen fortsätter sin hausseartade uppgång mot de större valutorna

Den japanska yenen stärktes mot de flesta av sina större valutamotsvarigheter i går och fortsätter att bevisa att den för närvarande är den solida valutan som valutahandlare kan förlita sig på, för att förse dem med stadiga profiter. JPY utökade sina uppgångar mot USD på torsdagen för att handlas på ca 109,00 mitt i en bred utförsäljning av EUR. JPY såg också hausse mot USD och slutade på cirka 82,10.

Sett till dagens aktiviteter kommer trenderna i JPY påverkas av rallyna i dess primära valutapar. Det verkar som att USD och EUR förväntas fortsätta ha en volatil börsdag i dag och deras korsningar med JPY kommer sannolikt att få en sådan dag också. Valutahandlare bör hålla utkik efter nyheterna som kommer från USA och Europa då dessa ekonomier kommer att vara de avgörande faktorerna i JPY rörelse i dag.

 

 

 

Guld

Guldpriset sjunker på styrkan i USD

Guldpriset föll under 1,660 dollar per uns i den europeiska handeln på torsdag och fortsatte därmed sin tillbakagång för tredje handelsdagen i rad från ett två veckors högsta. Detta som en följd av att USD återhämtade sig från ett månadslägsta och ett råoljepris som vände nedåt.

Spotpriset på guld var ned 0,4 % på 1,656,50 dollar per uns. Guldpriset har kämpat för att hitta riktning efter att ett rally i början av veckan som utlöstes av Federal Reserves antydningar om att den rådande penningpolitiken kommer att bestå.

Framöver rekommenderas valutahandlare att noggrant följa de globala aktiemarknaderna och de stora ekonomiska indikatorerna som kommer att publiceras från USA i syfte att förutsäga nästa rörelseriktning i guldpriset.

Tekniska nyheter

EUR/USD

 

Ett baisseartat kors på det dagliga diagrammets Slow Stokastiska tyder på att valutaparet kan se nedåtgående rörelser.  Denna teori stöds av Williams Percent Range på det dagliga diagrammet, som för närvarande ligger vid -20.  Ligga kort kan vara ett klokt val för detta valutapar.

 

GBP/USD

 

De flesta långsiktiga tekniska indikatorerna visar att detta valutapar handlas på neutral mark, vilket innebär att inga större rörelser är prognostiserade vid denna tidpunkt.  Valutahandlare kanske vill inta en vänta och se strategi då en tydligare bild kan presentera sig under de kommande dagarna.

 

USD/JPY

 

Både RSI och Williams Percent Range på det dagliga diagrammet har tagit sig in i det överköpta territoriet vilket tyder på att valutaparet kan komma att se rörelser nedåt under de kommande dagarna.  Valutahandlare kan vilja ligga kort i sina positioneringar inför en möjlig baisseartad korrigering.

 

USD/CHF

 

Det dagliga diagrammets Williams Percent Range ligger för närvarande i det översålda territoriet, vilket tyder på att valutaparet kan komma att se en korrigering uppåt inom den närmaste tiden.  Dessutom har Slow Stokastiska på samma diagram bildat ett hausseartat kors.  Ligga långt kan vara ett klokt val för detta valutapar.

Wild Card

Valutaparet GBP/AUD ihållande uppåtgående rörelser har slutligen drivit in priset i det överköpta territoriet på 8- timmarsdiagrammets RSI. Inte bara det, utan det verkar finnas ett baisseartat kors på Slow Stokastiska som pekar på en nära förestående korrigering nedåt. Forex valutahandlare har nu en möjlighet att vänta på den nedåtgående brytningen på timdiagrammet och ligga kort för att rida ut den förestående vågen.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto