Home > Sälj Getinge & Addtech, avvakta med Bilia

Sälj Getinge & Addtech, avvakta med Bilia

Getinge är visserligen något av tidningens favoritaktie, men att betala premium för tillväxt i en tid när tillväxten har mattats, samtidigt som vinstmarginalerna sjunker en aning jämfört med fjolåret förefaller tidningen motsägelsefullt.

”Lägg sedan till det faktum att bolagets soliditet ligger några procentenheter lägre än under motsvarande period förra året och det räcker för Affärsvärlden att betrakta aktien som fullvärderad. Köp igen på rekyler nedåt, vid kurser kring 190 kronor”, heter det.

Teknikhandelskoncernen Addtech gillas också, men aktien känns väl dyr på nuvarande nivå kring 170 kronor, och sälj rekommenderas ned till nivåer kring 150-155 kronor, trots att tidningen bedömer Addtech ”rimligt till lågt värderad” nu.

Bilias direktavkastning lockar och värderingen sett till nästa års vinst är attraktiv, enligt Affärsvärlden. Men osäkerheten i bilbranschen och svaga servicemarginaler avskräcker, och tidningen avvaktar därför med att köpa Bilia.

”Vi tror att det gradvis kommer bli bättre och att marginalerna inom service återkommer om än inte så snabbt och mer mot andra halvan av 2013. Direktavkastningen lockar och värderingen likaså, men osäkerheten i bilbranschen känns för stor”, konstateras.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto