Home > Sälj Hakon Invest, substanspremie på 8 procent

Sälj Hakon Invest, substanspremie på 8 procent

Hakon InvestVeckans Affärer analyserar Hakon Invest i veckans nummer, och slutsatsen blir en säljrekommendation.

Tidningen kommer fram till ett substansvärde på strax under 17 miljarder kronor, vilket med dagens marknadsvärde på drygt 18 miljarder innebär en substanspremie på 8 procent, vilket kan jämföras med andra investmentbolags mer än tvåsiffriga substansrabatter.

Veckans Affärer värderar Icas rörelse, fastigheter och bank till sammanlagt strax under 40 miljarder kronor, och Hakons 40 procent är därmed värda 15,6 miljarder kronor. Tidningen noterar samtidigt att metoden med separatvärdering av fastigheterna och banken snarast är en räkneövning, eftersom det inte går att separera delarna med bibehållna värden.

Dessutom lär dessa värden knappast realiseras:

”Visserligen erbjuder Aholds pågående utvärdering av Ica ett visst skydd för nedsidan i aktien, men en kurs på 113 kronor tecknar ändå in förhoppningen om en förestående realisering av en hel del värden”, skriver tidningen, som inte vågar chansa på att detta ska hända och därför rekommenderar sälj.

Hakon Invest
Hakon Invest
Av: Tradingportalen/Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.