Home > Sälj kursrusaren Fingerprint enligt Börsveckan

Sälj kursrusaren Fingerprint enligt Börsveckan

Börsveckan delar totalt ut en handfull köp- och säljrekommendationer i veckans nummer.

buyFör Fingerprints del anses riskerna för bakslag nu skyhöga då aktien ”nått stratosfäriska höjder” på förväntningar om ett genombrott för bolagets teknik.

”Aktier i förväntningsbolag styrs i hög grad av nyhetsflödet och mot den bakgrunden är det fullt möjligt att kursen åter kan leta sig mot nya höjder. Men med den information som nu föreligger är osäkerheten för stor och vi tycker det är hög tid att trycka på säljknappen”, skriver tidningen.

Inte heller för Husqvarnas del ser Börsveckan någon anledning att köpa aktien på rådande nivåer.

”Snarare kan det finnas anledning att ta hem en bra vinst efter sommarens kursuppgång”, skriver tidningen och pekar på att bolagets resultat står och stampar.

Holmen kämpar i sin tur både mot stora strukturproblem och negativa valutaeffekter. Starka kassaflöden ger dock stöd för generösa utdelningar och Börsveckan ser aktien som ett substansklipp och således ett ”köp för den långsiktige”.

”Tack vare en avtagande investeringstakt, och starka kassaflöden, har Holmen råd att hålla en hög profil när det gäller utdelningarna, vilket är helt i huvudägare Fredrik Lundbergs smak. Han har alltid sett Holmen som en pålitlig kassako och så lär det förbli”, skriver tidningen.

Millicom-aktien får epitetet intressant trots en svag inledning på året. Bolaget anses ha goda chanser att uppvisa en hygglig tillväxt nästa år och rör sig i rätt riktning.

”Vidare så är den fallande trenden inom bolagets kärnverksamhet i dag än så länge hanterlig. Så med brasklappen om att det är högre risk i denna aktie, vilket kanske tarvar en värderingsrabatt mot konkurrenterna, blir rådet köp”, skriver Börsveckan.

Till sist lyfter tidningen fram en av årets förlorare på börsen, Net Insight, som intressant som en spekulation på en återhämtning då halvårsrapporten var ett fall framåt.

”Det kan vara en idé att köpa med en stop loss på 15-20 procent för att begränsa nedsidan. Uteblir vändningen finns igen utdelning som håller kursen uppe”, skriver tidningen.

Börsveckan menar också att investeringar i högteknologiska bolag som Net Insight blir lite av ett skott i mörkret för alla som inte ha sakkunskap om teknik och kunder.

”Men uppsidan om det vänder är å andra sidan stor. Vi sätter ett köpråd men påminner om att vi talar om ett turn around-case med extra hög risk”, skriver tidningen.

Byggmax får till sist rekommendationen avvakta efter årets kursresa på runt 50 procent uppåt.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto