Home > Sälj SAAB och Tieto, köp Diadrom

Sälj SAAB och Tieto, köp Diadrom

För Saab finns risker på USA-marknaden, där försvarsanslagen riskerar att minska kraftigt. Analytikerna tycks vidare vara alltför optimistiska vad gäller bolagets framtida marginaler, och att hoppas på att Gripen ska lyfta Saab är att underskatta de verkliga drivkrafterna i vapenaffärer.

Det mindre bolaget Diadrom, som har ett börsvärde på 90 miljoner kronor, fokuserar på industriell diagnostik, och presterar som en stjärna med hög direktavkastning och trovärdig vinsttillväxt, men värderas lågt. Marknaden för så kallad it-diagnostik växer, men exponeringen mot fordonsindustrin skulle göra en ny dramatisk konjunkturnedgång obehaglig. Aktien får ett köpråd med reservation för att den är illikvid och därför inte bör köpas ”när alla andra köper”.

För it-jätten Tieto, slutligen, överväger risken för vinstbesvikelser. Bolaget är verksamt inom krisbranscher som bank och telekom, och med fortsatt lågkostnadskonkurrens betecknas Tieto som ”allt annat än lockande”.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.