Home > Samsung gör sitt största förvärv hittills.

Samsung gör sitt största förvärv hittills.

Samsung Electronics har tecknat avtal om att förvärva det amerikanska företaget Harman International Industries för 8 miljarder dollar, enligt ett pressmeddelande på måndagen.

”När affären går igenom kommer transaktionen omedelbart att ge Samsung en betydande närvaro i den stora och snabbt växande marknaden för sammankopplade teknologier, särskilt inom fordonselektronik, vilket har varit en strategisk prioritering för Samsung och där den adresserbara marknaden uppgår till över 100 miljarder dollar år 2025″, uppges det i pressmeddelandet med hänvisning till en bedömning som Samsung har gjort.

Av Harmans intäkter kommer 65 procent från fordonsområdet.

Köpeskillingen uppgår till 112 dollar kontant per Harman-aktie, motsvarande en premie på 28 procent jämfört med stängningskursen fredagen den 11 november.

Affären utgör den sydkoreanska mobiltelefontillverkarens största förvärv hittills, rapporterar The Wall Street Journal som skriver att Samsung genom förvärvet försöker ”ta kontroll över bilen”.

Affären omformar enligt finanstidningen hackordningen inom den globala leverantörskedjan inom fordonsindustrin, vilket speglar en snabbare innovationstakt och en ökad roll för företag med stor plånbok och en förståelse för mobila tjänster, heter det.

Bloomberg News noterar att förvärvet kommer bara veckor efter att Samsungs samtal om att förvärva delar av Fiat Chrysler Automobiles komponentverksamhet bröt samman.

Samsung gör sitt största förvärv hittills.

 

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.