Home > Samsung rasade efter bakslag mot Apple

Samsung rasade efter bakslag mot Apple

Samsung har gjort intrång på sex av de sju av Apples patent för mobiltelefoner som tvisten gällde, enligt den amerikanska domstolen. Samsung döms till att betala mer än 1 miljard dollar i böter.

Domen kan också leda till ett förbud för Samsung att sälja vissa av sina mobilprodukter i USA, skriver Bloomberg News.

”Vi räknar med att det finns en två tredjedels risk för ett föreläggande mot Samsungs produkter”, skriver Peter Misek, analytiker vid Jefferies & Co.

Samsung uppgav att bolaget, om det misslyckas med att få domen ogiltigförklarad, kommer att lämna in en överklagan.

Domen, som kom sent på fredagskvällen svensk tid, följde en tidigare dom under fredagen i en sydkoreansk domstol där både Samsung och Apple dömdes för intrång på varandras patent.

Nokia och Microsoft, som båda siktar på att öka försäljningen av smartphones i USA, bedöms gynnas av Samsungs bakslag. Om Samsung förbjuds sälja vissa produkter på den amerikanska marknaden väntas alla tillverkare i Googles operativsystem stå inför en risk.

”Jag är säker på att telefontillverkarna inom Androids ekosystem undrar hur länge det kommer att dröja innan de blir utsatta mål för Apple”, sade Gartners analytiker Carolina Milanesi i en kommentar till Bloomberg News.

En blockering av Samsung ger också Nokia ytterligare utrymme vid sina lanseringar av Lumiatelefoner de kommande månaderna. Den 5 september väntas Nokia och Microsoft presentera sina första Lumiatelefoner baserade på den nya versionen av operativsystemet, Windows Phone 8.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.