Home > Samsung väntar med fingeravtryck

Samsung väntar med fingeravtryck

Samsung, världens största tillverkare av smartphones, kommer enligt analytiker vänta med att integrera fingeravtrycksteknologi i sina produkter, åtminstone till det andra halvåret 2014.

Det skriver tidningen Korea Herald i sin nätupplaga.

Skälet anges vara att bolaget anser att teknologin fortfarande är under utveckling.

På tvärs mot förhandsspekulationer utrustades aldrig telefonmodellen Galaxy Note 3, vars globala lansering påbörjades på onsdagen, med fingeravtrycksteknologi. I stället valde Samsung att använda befintlig säkerhetslösning kallad Knox.

”Vi har aldrig officiellt bekräftat att Samsung valde mellan fingeravtryckssystem och Knox för säkerhetsfunktion i Glaxy Note 3. Vi utvecklar ännu inte teknologin”, uppges en icke namngiven talesman för Samsung ha sagt till tidningen.

I artikeln nämns att Crucialtec är den enda koreanska leverantören av fingeravtrycksläsare för smarta telefoner.

”Samsung måste förlita sig på det bolaget (Crucialtec) för fingeravtrycksfunktioner, men bolagets tekniknivå ligger fortfarande efter Authentec (som Apple förvärvat) i fråga om patent och lösningar. Det kommer att ta ytterligare ett år för bolaget att kunna leverera en stabil teknologi”, säger Kim Hye-yong, analytiker vid Seoul-baserade Woori Investment & Securities.

En annan analytiker, Yoon Jung-san vid Hyuandai, menar att Samsung så småningom kommer att använda sig av teknologin.

”Samsung kommer säkerligen att anamma fingeravtrycksteknik längre fram. Fingeravtrycksläsare är en trend snarare än en nödvändighet”, säger han och påpekar att Samsungs strategi i mobiltelefonsegmentet snarare handlar om att vara en snabb efterföljare än en risktagare.

”Bolaget väntar tills konkurrenten Apple i viss mån har öppnat marknaden”, säger Yoon Jung-san.

Fingerprint Cards, som inte nämns i artikeln, siktar enligt bolagets nya mål på att ha en 60-procentig marknadsandel av smarta telefoner med inbyggda touchsensorer, exklusive Apple. Bolaget bedömer att samtliga större tillverkare av smarta telefoner kommer att ha en kapacitiv fingeravtryckssensor i sina flaggskeppsmodeller före slutet av 2014.

Aktien har under september rasat kraftigt och nedgångstakten tilltog efter spekulationer om att Iphones fingeravtrycksskydd hackats.

Tidningen Börsveckan skrev i måndags att riskerna för bakslag nu skyhöga då aktien ”nått stratosfäriska höjder” på förväntningar om ett genombrott för bolagets teknik.

”Aktier i förväntningsbolag styrs i hög grad av nyhetsflödet och mot den bakgrunden är det fullt möjligt att kursen åter kan leta sig mot nya höjder. Men med den information som nu föreligger är osäkerheten för stor och vi tycker det är hög tid att trycka på säljknappen”, skev tidningen.

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto