Home > Sandvik – Nära säljsignal

Sandvik – Nära säljsignal

Sandvik-aktien har börjat varna för att kursuppgången från i höstas håller på att ta slut. Stänger Sandvik under stödet vid ca 101 kr får aktien en säljsignal.

Sandvik har haft intern turbulens i företaget bland annat på grund av att man ska flytta huvudkontoret till Stockholm. Nu kommer det också uppgifter från DI om att den nye vd:n Olof Faxander går så hårt fram i företaget att flera chefer har sagt upp sig och fler är på väg att lämna.

Enligt tidningen ska även turbulensen ha påverkat orderingången i bolaget. Vi får se om det också  i framtiden kommer att påverka aktiekursen.

Sandvik-aktien har den senaste månaden stått och stampat ungefär på samma ställe men har trots det gått upp med hela 45% sedan höstens bottenkurs vid 70,6 kr. Aktien som i skrivande stund handlas i 102 kr har i år varit uppe på 107 kr som högst.

Den korta trenden är dock fortfarande uppåtriktad men den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagars medeltalskurvan, har inte vänt uppåt.

Sandvik har nu signalerat en viss svaghet i sin korta uppåtgående trend bland annat genom att Stochastic-indikatorn visar på en negativ divergens med kursutvecklingen.

När aktiekursen succcesivt nått kurstoppar på allt högre och högre nivåer har indikatorn istället fått toppar på lägre och lägre nivåer. Detta är en tydlig varningsignal om att trenden tappar i styrka.

Skulle nu Sandvik-aktien stänga under stödet vid 101 kr så får aktien en säljsignal ur en huvudskuldra-formation. Potentialen på den eventuella säljsignalen är i och för sig bara ner till ca 95 kr, men skulle hela börsen komma in i en nedåtriktad fas kan lätt Sandvik-aktien gå ner betydligt mer. Sandvik har ett viktigt stödområde vid ca 90 kr och sedan vid ca 71 kr.

Om Sandvik går över motståndet vid 107 kr slås huvudskuldra-formationen sönder och då siktar vi istället på en uppgång till motståndet vid ca 114 kr.

Vår rekommendation är att ha en tajt stopp loss på eventuella innehav i Sandvik aktien. Sätt gärna en stopp loss om aktien stänger under 101 kr.

Om man blankar på en eventuell säljsignal så rekommenderar vi att man sätter en stop loss om aktien stänger över 107 kr. Flytta också ner stop lossen allteftersom positionen visar vinst.

Att ta position
Handla Sandvik för uppgång med tex. Citi First LONGSAND AG CIT*
Handla Sandvik för nedgång med tex. Citi First SHORTSAND AC CIT*
Sandvik (Dagsdiagram)
Sandvik (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.