Home > Sandvik, Nordea, Telia och SKF köpkandidater i senaste numret av Börsveckan.

Sandvik, Nordea, Telia och SKF köpkandidater i senaste numret av Börsveckan.

Köp Sandvik, Nordea, Telia och SKF, men avstå Ericsson och avvakta Alfa Laval, Mekonomen, VRG och JM – det är rekommendationerna i det senaste numret av Börsveckan.

Sandviks årsgamla ledning har genomfört flera strukturåtgärder och aktien har avancerat mer än 30 procent i år. En avyttring av materialteknikdivisionen SMT skulle kunna vara något som återstår och som aktiemarknaden skulle ta emot väl. Köp, utropar Börsveckan efter en genomgång av global BNP, valutaeffekter och inköpschefsindex med slutsats om tillväxt.

Kullagertillverkaren SKF har tappat och pressats. Förväntningarna är låga. En svag svensk krona kan ge draghjälp och direktavkastningen gör inte saken sämre. Börsveckan sätter köp.

Med balansräkningen i ordning är Nordeas utdelning tryggare. Redaktionen säger köp. Direktavkastningen är skäl nog, en lite svag operativ utveckling till trots.

Även i Telia lockar direktavkastningen. Börsveckan ser ett tillfälle att gå emot trenden och säger köp. Bedömningen är att Telia har råd att betala för Uzbekistan och samtidigt hålla fast vid ambitionen om utdelning.

Ericsson kan möjligen visa någon tillväxt 2018, men på telekommarknaden har tillväxten stadigt avtagit. Risken för slopad utdelning hänger över aktien. Det kan bli sämre innan det blir bättre. Börsveckan har svårt att se vad som ska få trenden att vända och avstår.

Kortsiktiga utmaningar kvarstår för en ny ledning i Alfa Laval och storägaren Wallenberg har halverat sitt innehav. Börsveckan avvaktar.

Skobolaget VRG, tidigare Wedins, har tappat sedan Börsveckans säljråd i februari. Det räcker till slopat säljråd men innebär inte köpläge. Svag historik talar emot ett optimistiskt scenario. Rådet blir att avvakta.

JM är rimligt värderat och så är även Bonava, enligt Börsveckan som kommer fram till att valet av bostadsutvecklare blir förknippat med utvecklingen för Stockholms bostadsmarknad. Tidningen avvaktar med Stockholmstunga JM. Däremot väljer Börsveckan att i sin portfölj öka i Magnolia ”som fallit alldeles för hårt den senaste tiden”.

I Mekonomen vill tidningen se vad vd-bytet efter problem med ett omstruktureringsprogram leder till. Analytiker bedömer at rörelsemarginalen blir högre nästa år. Det ”känns högst osäkert”, enligt Börsveckan som väljer att avvakta.

Tidningen byter i sin portfölj ut finansbolaget Hoist mot sektorkollegan Nordax.

Börsveckan (veckodiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto