Home > Sänkt riktkurs för Africa Oil, men köprekommendation kvarstår!

Sänkt riktkurs för Africa Oil, men köprekommendation kvarstår!

Pareto Securities sänker sin riktkurs för oljeprospekteringsbolaget Africa Oil med 15 kronor till 75 kronor men upprepar sin köprekommendation.

Det framgår av en dagsfärsk analys. Riktkurssänkningen görs mot bakgrund av den kenyanska torrborrningen i Emong-brunnen i slutet av förra månaden och ökad risk för att den kenyanska regeringen väljer att utnyttja sin möjlighet till ägarandel i Lundin-bolagets tillgångar, så kallad back-in, vilken investmentbanken uppskattar till runt 20 procent.

Dock ser analyshuset nuvarande Africa-värdering som väldigt lockande och menar att nuvarande värdering täcks av redan funnen olja, vilket gör att olika prospekteringsborrningar framöver erbjuder en möjlighet till rejäl uppsida. Pareto Securities bokför även en väntad resursuppdatering i början av maj och aktielistningar på både Toronto- som Stockholmsbörsens huvudlista på pluskontot.

Africa Oil
Africa Oil
Taggar:

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.