Home > SAS väntas presentera ny strategiskt plan inom kort

SAS väntas presentera ny strategiskt plan inom kort

Under innevarande månad och kanske redan nästa vecka väntas SAS offentliggöra en av de mest omfattande strategiska planer i bolagets historia.

Det skriver nyhetsbrevet takeoff.dk på fredagen.

Enligt uppgifterna är utgångspunkten den flygande personalen där besparingar om 15 procent ska göras genom lönesänkningar eller förändrade arbetsförhållanden. Besparingarna kommer att innebära ingrepp i befintliga avtal, något som enligt uppgifterna redan tagits med i beräkningarna.

Därmed har styrelsen med all sannolikhet fått grönt ljus från de tre skandinaviska regeringarna för den nya strategiska planen.

Besparingsplanen väntas beröra hela SAS-koncernen och det kan även handla om avyttringar och omstruktureringar. Enligt en källa handlar det om en strategiplan av dimensioner som få har föreställt sig.

Kabinanställda har redan börjat ana vad som är på gång då deras kollektivavtal har öppnats för förhandling igen.

Att en ny strategisk plan ska genomföras nu innebär inte att det går sämre för SAS än många andra flygbolag. Tvärtom har de senaste månadernas trafiksiffror visat på en positiv utveckling. Bolaget står dock inför krav på att återställa det egna kapitalet som pressas ned när bolaget måste redovisa sina pensionsåtaganden på ett nytt sätt i och med att nya redovisningsregler träder i kraft 2013, skriver takeoff.

Det är alltså inte likviditetsproblem som ligger bakom åtgärderna, utan problem med en alltför låg löpande inkomst som ger bolaget en svag grund att stå på.

Av: Direkt

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.