Home > SCA får bra betyg för BSN Medical förvärv bland flera analytiker.

SCA får bra betyg för BSN Medical förvärv bland flera analytiker.

Hygien- och skogskoncernen SCA:s på måndagen aviserade köp av det tyska medicinteknikbolaget BSN Medical får generellt gott betyg av flera analytiker. Riktkurser och rekommendationer lämnas dock oförändrade, med ett undantag.

”SCA:s föreslagna förvärv av BSN Medical passar, så vitt vi kan se, väl in med bolagets inkontinensverksamhet och förser bolaget med goda tillväxtmöjligheter inom angränsade områden”, skriver till exempel Nordea, som upprepar sin köprekommendation och riktkurs 320 kronor.

SCA meddelade på måndagsmorgonen att bolaget ingått avtal om att förvärva medicinteknikbolaget BSN Medical från riskkapitalbolaget EQT för 2.740 miljoner euro, 27 miljarder kronor, på skuld- och kontantfri bas. BSN tillverkar produkter för kompression, sårbehandling och ortopedi – produkter som ligger lite vid sidan om SCA:s nuvarande hygiensortiment.

BSN Medicals produkter har dock i många fall distributionskanaler som överlappar med SCA:s och ger därtill det svenska bolaget exponering mot en marknad som väntas växa med 4 procent per år, noterar Nordea vidare.

Även Goldman Sachs ser positivt på affären.

”Vi menar att förvärvet gynnar SCA:s produktmix, då det diversifierar verksamheten bort från mjukpapper, och tyder på ytterligare möjligheter till förvärvsdriven tillväxt utanför SCA:s kärnverksamhet”, skriver investmentbanken.

Goldman har en köprekommendation för SCA och en riktkurs på 291 kronor.

”SCA har en lång historia av förvärvsdriven tillväxt och har då och då talat om tillväxt i näraliggande kategorier under senare år. BSN Medical passar in i den beskrivningen”, konstaterar SEB, som också lyfter fram vikten av de gemensamma distributionskanalerna.

SEB:s rekommendation för SCA är köp, med en riktkurs på 295 kronor.

Handelsbanken väljer dock att sänka sin rekommendation till öka, från den starkare köprekommendationen köp.

”Enligt våra beräkningar kommer förvärvet av BSN Medical minska SCA:s avkastning på sysselsatt kapital med omkring 1,3-1,6 procentenheter under 2017-19. Dessutom innebär en implicerad nettoskuld på omkring 3 gånger till ebitda (rörelseresultatet före av- och nedskrivningar) att möjligheten för ytterligare förvärv för SCA Hygiene är begränsad under de närmaste åren”, skriver banken i ett morgonbrev och sätter riktkursen till 290 kronor.

SCA B steg knappt 2 procent i måndagens handel och stod vid 11.20-tiden på onsdagen i drygt 258 kronor, en nedgång om knappt 0,5 procent för dagen.

SCA får bra betyg för BSN Medical förvärv bland flera analytiker.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto