Home > SCA inget flis för aktieägarna hittills i år

SCA inget flis för aktieägarna hittills i år

Skogs- och hygienföretaget SCAs B-aktie har i år gått ner med ca 21 %, beräknat på kursen i skrivande stund på 84,1 kr, vilket är samma utveckling som för OMXS30.

Den långa trenden är nedåt för aktien och vi har tidigare i år också fått en serie säljsignaler i aktien.

Den korta trenden har dock börjat flacka ur och det ser ut som om aktien vill testa motståndsnivåerna kring 87-88 kr för ett eventuellt utbrottsförsök uppåt. Vi får väl se om det lyckas eller inte. Styrketecken är också att vi har positiva divergenser i våra Stochastic och MacD indikatorer samt att vi har fått ett antal svansar på nedsidan, hammer-formationer, i candelstick diagrammet när vi varit nere och testat stödnivåerna kring 76 kr. När marknaden har varit så här mycket nedpressad kan upprekylerna bli både stora och snabba.

Slutsats: Ha en stop loss för blankade positioner om vi går över motståndet vid 88 kr.

Om vi istället går under stödet vid 76 kr så får vi en ny säljsignal. Stop loss i så fall på nya och gamla blankningar förslagsvis på 83 kr.

Försiktiga nettoköp kan också göras i aktien om vi skulle bryta över 88 motståndet under stor handelsvolym. Sikta på 95 -98 kr. Stop loss vid köp 84 kr.

En kortsiktigare strategi är att använda sig av motståndet vid vid 88 kr och stödet vid ca 76 kr. Köp vid 76-79 kr och sälj/blanka vid 86-88 kr. Stop lossar 75 kr respektive 89 kr.

SCA B (Dagsdiagram)
SCA B (Dagsdiagram)
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto