Home > SCA laddar för utbrott

SCA laddar för utbrott

Så här skrev jag den 1 oktober: Det svåraste läget är alltid att bestämma sig för att stå utanför. Köp- och säljsignaler är alltid enkla att agera på, men att bestämma sig för att de motstridiga signalerna gör att vi istället agerar åskådare när det kliar i fingrarna är inte alltid lätt. En paus i SCA tills vi ser vad som händer i samband med utbrottet.

Teknisk analys SCA B: Efter föregående analys har SCA-aktien varit nere och testat av MA-200 som höll. Därefter kan vi konstatera att uppladdningen inför ett utbrott fortsätter. De senaste veckornas kursstaplar ser ut som ett plockepinn.

Trenden är positiv med MA-50 ovanför MA-200. Avståndet ner till stödet vid 100 kronor där även 200-dagars medelvärde möter upp är just nu 3,4 procent.

De allt högre bottnarna sedan juli månad och den positiva trenden som stärktes efter det gyllene korset i mitten av augusti gör att jag navigerar för ett utbrott uppåt.

Aktien har befunnit sig i en triangelliknande konsolidering sedan i slutet av augusti/början av september. I det kortare perspektivet, vilket gör det mer spännande kan vi konstatera att amplituden på rörelserna blir allt tajtare och aktien laddar för ett utbrott.

Skulle det visa sig att motståndsnivån vid 103,50 blir alltför svår att etablera sig ovanför kan det stärka säljarna, men sannolikheten för att MA-200 skall punkteras är inte så stor så länge OMXS visar styrka. Skulle däremot OMX vända ner och punkteras 1080 kommer även SCA B att dras med i nedgången.

Sammanfattning: Bryter aktien upp över den korta fallande motståndslinjen som just nu befinner sig kring 104 kronor (faller 0,11 kronor/dag) är aktien köpvärd. Placera inte nödutgången lägre än 100,40 kronor där jag anser att edgen försvinner. Låt stoppen släpa med upp och var beredd på en gyttjepöl kring 107-108 kronor. Målkurs kring 115 kronor.

Motstånd: 104,20 / 104,80 / 106,30 / 107-108
Stöd: 102,70 / 101,75 / 100,30 / 98,55

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.