Home > Se upp för avståndet! Meggitt stiger för andra gången på två veckor

Se upp för avståndet! Meggitt stiger för andra gången på två veckor

Precis som Morrissons (LSE:MRW) befinner sig komponenttillverkaren Meggitt (LSE:MGGT) mitt i en budstrid mellan minst två kandidater, vilket har fått aktien att stiga som en raket.

Om du märkte att priset på Meggitt steg i början av augusti och sedan igen igår kanske du undrar varför.

Historien hittills är att det amerikanska företaget Parker Hannifin erbjöd 800p per aktie i början av denna månad och värderade företaget till 6,3 miljarder pund. Detta toppades av ett icke-bindande bud på 900p per aktie från rivalen TransDigm i går, som värderade företaget till mer än 7 miljarder pund.

Meggitts styrelse håller fast vid att rekommendera det lägre budet, och i denna känsliga bransch kan den brittiska regeringen också ha något att säga till om vad som händer.

Hur och var du kan köpa aktier i Meggitt idag

Så vill du köpa in dig i Meggitt? Eller tror du att aktierna bara kan gå ned efter att ha stigit under så lång tid? Oavsett vilket kan du handla aktier i Meggitt via dessa mäklare:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Vad är Meggitt PLC?

Meggitt PLC är ett brittiskt multinationellt företag som tillverkar komponenter för militären. Detta Coventry-baserade företag grundades år 1947, och historiskt sett har det varit ett företag som betalar god utdelning, men inte sedan 2019.

Ska jag köpa aktier i Meggitt just nu?

Här är ett diagram som visualiserar situationen. Det visar hur Meggitt har stigit i stora gap (från en prisnivå till en annan med väldigt lite mitt emellan) två gånger inom de första två veckorna i augusti 2021.

Investerare som gillar att gå mot strömmen kan anse att priset, som också råkar ligga nära sitt rekord, har stigit upp för alldeles för tidigt och borde korrigera snart. Det är en helt rimlig position för de som vill blanka.

Men om Morrisons budstrid är något att gå efter kan aktiekursen bara gå en väg (upp!) samtidigt som potentiella parter fortsätter att cirkulera tills aktien ersätts på marknaden.

En prisprognos för Meggitt 2021

Den andra kandidaten, TransDigm, har gjort ett icke-bindande bud på 900p-per-aktie för det Coventry-baserade företaget, vilket nästan är 8,5% högre onsdagens pris vid stängning på 830p-per-aktie, så detta ger investerare ett mål att sikta mot (och hoppas på).

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto