Home > Se upp för avståndet! Teslas aktier tog fel väg igår

Se upp för avståndet! Teslas aktier tog fel väg igår

En utredning efter ett flertal Tesla-krascher när autopilot användes orsakade även företagets aktie att krascha (nästan) med 5% under måndagen, men prognosen ser inte lika illa ut.

Även om det gav bra rubriker var snacket om att Tesla (NASDAQ: TSLA) hade kraschat förmodligen inte så allvarligt som det låter. Visst föll aktien med cirka 5% efter måndagsmorgonens gap, men i det stora upplägget ser det långsiktiga diagrammet inte så illa ut.

Teslas 1-dagars prisdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Teslas 5-åriga prisdiagram (källa: Yahoo! Finance)

Så, vad var det sin fick aktiepriset att falla under helgen? Det var nyheter att federala tillsynsmyndigheter hade inlett en undersökning av elbilföretagets autopilotfunktion med anklagelser att systemet ska ha orsakat över tio krockar.

Vad är Tesla?

Tesla behöver inte mycket av en introduktion. Detta Kalifornien-baserade bolag är känt för att designa och tillverka elfordon och den batteriteknik som driver dem. Det är förmodligen lika känt för sin frispråkiga VD Elon Musk, entreprenören som en gång var PayPals största aktieägare och som också grundade företaget Space Exploration Technologies Corp (SpaceX) som hoppas att en dag skicka män och kvinnor till Mars.

Ska man köpa aktier i Tesla just nu?

Du hade kunnat tjäna mycket pengar på att köpa Tesla i januari 2020 och sälja i januari 2021. Nej, jag hade inte heller modet att göra detta. Men det är kanske inte för sent att köpa in sig på Tesla trots allt.

Efter att ha fallit från sitt högsta pris i januari har aktierna handlats ganska platt i sex månader. Så de faller inte, och efter denna period av priskonsolidering kan de stiga igen.

Om du köper aktier i Tesla nu är det viktigt att vara noga med att placera en skyddande stopporder under vad som ser ut som en stödnivå på cirka 530. Om det värsta skulle hända skulle detta få dig ur din olönsamma position till en liten förlust, innan det blir en stor förlust.

En prisprognos för Tesla 2021

Om vi är positiva kan vi föreslå att Teslas långsiktiga prisutveckling (mer än ett år) och medellång pristendens (tre månader) båda kommer att förbli positiva trots ett och annat farthinder längs vägen. Det mest uppenbara omedelbara prismålet skulle vara den tidigare höga nivån på 793 som möttes i januari i år.

Var du kan köpa aktier i Tesla idag

Här är två mäklare som låter dig handla aktier i Tesla:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto