Home > SEB A – Lika spännande som att se färg torka, men…

SEB A – Lika spännande som att se färg torka, men…

Den 4 november skrev jag: Aktien har under snart två år laddat för ett ordentligt utbrott och nu finns det förutsättningar för att det kommer. Lyckas SEB A etablera sig ovanför 54 kronor kan vi se fram emot en mycket trevlig resa.

Teknisk analys SEB A: SEB-aktien är ungefär lika spännande som att se färg torka. Sedan föregående analys har stödet vid 50 kronor testats och i fredags var det åter dags för ett test av motståndet som 54 kronor utgör. Igår bildades en bearish harami som är ett tecken på att köparna börjar bli osäkra på om uppgången skall fortsätta.

Trenden är positiv både på lång och kort sikt, även om 20-dagars medelvärde är snubblande nära att punktera MA-50.

Aktien befinner sig i en konsolidering mellan motståndet vid 54 och stödet kring 50 kronor. Även om det finns en risk för en rekyl ner mot stödet är det inte rätt att gå kort (blanka) en aktie som befinner sig i en uppåttrend. Det är i så fall bättre att invänta vändningen kring 50-51 kronor och göra entré där (förutsatt att OMX är fortsatt positiv).

Divergenserna mellan topparna i momentumdiagrammen, den hårt spända gummisnodden samtidigt som ett viktigt motstånd testas och en bearish harami för nedgång bildas bör vara tillräckligt för att skapa en nedrekyl. Även om rekylen uteblir är inte aktien intressant för köp på nuvarande nivå.

Aktien kan visserligen bryta upp genom motståndsnivån 54 kronor och ge en köpsignal men jag ser risken för att det skall bli ett falskt utbrott som för stor i förhållande till potentialen.

Både i vecko- och dagsdiagrammet noteras MACD i köp, men signalen är gammal och har med stor sannolikhet gett det den ska. Dagsmomentum noteras ungefär mitt i den neutrala zonen med viss dragning uppåt.

Sammanfattning: En del talar för at SEB-aktien kommer att bryta upp genom 54-kronorsnivån men mer talar för att det blir ett falskt utbrott. Man bör inte gå kort (blanka) en aktie som SEB där det mesta indikerar fortsatt uppgång, däremot bör man invänta rekylen ner mot 50-51 kronor för en bättre entré och lyckas man inte är det bättre att leta efter en trevligare aktie.

Motstånd: 54,20 / 54,50 / 55,20 / 55,80 / 63,20
Stöd: 53,50 / 53,20 / 52,60 / 51,90 / 50,00

Vill du handla SEB A med hävstång kan du göra det med följande minifutures:
Uppgång: MINILONG SEB L med en hävstång kring 5,50 och en stop loss på 47,50.
Nedgång: MINISHRT SEB E med en hävstång kring 5,50 och en stop loss på 58,60.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto