Home > Analys SEB A – Nära säljsignal

Analys SEB A – Nära säljsignal

SEB A har nått upp till vårt första målområde för denna uppgång och ligger nu nära att få säljsignaler. Då OMXS30-indexet och många andra aktier också visat svaghet så ökar signalvärdet på eventuella säljsignaler.

SEB A har gått starkt på börsen de senaste månaderna. De senaste veckorna har aktien däremot stått relativt stilla och snarare bildat en teknisk toppformation, en huvudskuldra.

Stänger SEB A under nacklinjen i den formationen som ligger strax över 48 kr så får aktien en säljsignal. SEB A ligger i skrivande stund i 47,95 kr så det ligger i farans riktning att så sker.

SEB A har i och för sig aktien en stödnivå från en uppåtgående trendlinje redan vi ca 47 kr men risken är uppenbar att den nivån inte heller håller. SEB A har sedan stödnivåer kring 42-44 kr som aktien troligen kommer att gå ner och testa.

Även stödnivåerna kring ca 34 och ca 31 kr kan komma i fråga men det blir troligen en betydligt senare fråga.

I vår tidigare analys av SEB A den 2 februari så satte vi vårt första målområde för aktiens uppgång till 50-52,5 kr. I och med att SEB A nu varit uppe i 50,95 kr som högst har den alltså nått upp till vårt målområde.

Detta gör att vi för närvarande är extra uppmärksamma på eventuella säljsignaler. Då även OMXS30 varit uppe i målområdet 1 100-1 140 och sedan brutit ner, och många andra aktier fått säljsignaler, så stärker det allvaret i en eventuell säljsignal.

Som om inte det räckte så har också Stochastic och MacD-indikatorerna indikerat att aktiens uppåttrend tappat i styrka. Detta stärker nu signalvärdet i eventuella säljsignaler.

Vår rekommendation är därför att sälja positioner för uppgång i SEB A om vi stänger under stödet som ligger strax över 48 kr.

Blankar man på en eventuell säljsignal så sikta först och främst ned till ca 42-45 kr. Stop loss om SEB A stänger över 51 kr. Flytta ner stop lossen allteftersom positionen visar vinst.

Att ta position
Handla SEB A för uppgång med tex. Citi First LONGSEB AI CIT*
Handla SEB A för nedgång med tex. Citi First SHORTSEB AA CIT*
SEB A (Dagsdiagram)
SEB A (Dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto