Home > SEB behåller positiv syn av Hansa Medical trots studiestopp.

SEB behåller positiv syn av Hansa Medical trots studiestopp.

SEB behåller sin positiva syn på Hansa Medicals aktie trots bakslaget i form av den stoppade fas 2-studien för den sällsynta sjukdomen trombotisk trombocytopen purpura (TTP).

Det framgår av en analys.

Sannolikheten för att IdeS får ett godkännande för TTP-indikationen sänks från 25 till 2 procent. Samtidigt uppger banken i sin analys att den inte ser en negativ inverkan från studiestoppet för TTP-studien inom de övriga indikationerna som studeras.

Det positiva utfallet för fas 2-studien inom huvudindikationen njurtransplantation bedömer SEB vara förväntat med tanke på att en registreringsgrundande studie redan har påbörjats. Beskedet beskrivs dock som lugnande och till viss del minska risken.

Efter den avbrutna studien har SEB sänkt sina estimat för resultatet per aktie för åren 2020-2021 med 10 procent.

SEB upprepar sin köprekommendation för aktien med en oförändrad riktkurs på 250 kronor och argumenterar för att marknaden nu är mer villig att prisa in mer av uppsidan.

Hansa Medical handlas på torsdagen kring 119 kronor efter nedgång på slutligen 2,4 procent under onsdagen då aktien tidvis var ned så mycket som drygt 20 procent.

SEB behåller positiv syn av Hansa Medical trots studiestopp.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto