Home > SEB tror på fortsatt dollarförstärkning.

SEB tror på fortsatt dollarförstärkning.

Donald Trumps seger i det amerikanska presidentvalet pekar på att dollarn kommer att handlas starkare mot euron framöver.

Det skriver Richard Falkenhäll, valutastrateg vid SEB, i ett marknadsbrev på onsdagen.

Den amerikanska valutan har sedan presidentvalet stärkts från omkring 1:10 mot euron till strax över 1:07 i skrivande stund.

Enligt valutastrategen är den senaste veckans dollarförstärkning mer hänförlig till stigande amerikanska obligationsräntor än de ökade förväntningarna på en räntehöjning från Federal Reserve i december.

Givet att Donald Trump börjar göra verklighet av sina finanspolitiska förslag och därmed orsakar en högre BNP-tillväxt och växande budgetunderskott ”kommer räntorna troligen inte återgå till de nivåer som rådde innan valet”, resonerar Richard Falkenhäll.

”Dessutom kan den expansivare finanspolitiken leda till en oväntat snabb penningpolitisk åtstramning från Federal Reserve”, tillägger valutastrategen, som dock fortsatt endast spår två räntehöjningar nästa år.

SEB har reviderat sin dollarprognos och tror nu att EUR/USD kommer att handlas vid 1:06 vid årsslutet och vid 1:03 i mitten av 2017. Den svenska kronan väntas noteras vid 9:20 mot dollarn vid slutet av året och vid 9:30 i juni 2017. I dagsläget handlas USD/SEK på 9:20.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto