Home > Seco Tools i översålt läge

Seco Tools i översålt läge

Verktygsbolaget Seco Tools (SECO B) har efter de senaste veckornas nedgångar börjat återhämta sig och konsolidera i ett läge som kan beskrivas som översålt. Aktien som missgynnats av verkstadsfrossan och råvarupriserna verkar nu ha nått en punkt då förhållandet mellan risk och reward på kortare sikt ser gynnsamt ut tekniskt och fundamentalt vilket gör att vi tittar närmare på ett eventuellt köp på tro om återhämtning eller åtminstone retracement av nedgången.

Seco Tools har som nämnt tappat under årets inledning med nedgångar långt under indexnivå. Aktien har befunnit sig i en stark upptrend under snart 2 års tid men har nu stannat vid långsiktiga stödnivåer efter att ha brutit mark på höga nivåer innan årskiftet. På samma sätt som övriga verkstadsbolag har de höga råvarupriserna tillsammans med en stark kronkurs påverkat aktien negativt den senaste tiden. Dock har aktien återhämtat sig efter rapporten som initialt ledde till nedgångar vilket vi anser talar för att riskaptiten i aktien verkar god.

Tekniskt så ser Seco efter årets inledning översåld ut om man tittar på både MACD som börjar närma sig köpsignal och även till avståndet från MA 200 som nu ligger inom slagläge. Volymen har också kommit tillbaks till aktien i slutet av veckan med en övertygande stängning i fredags under bra volym. I dessa fall där en aktie tappat kraftigt brukar ofta en motreaktion komma och vi förväntar oss en retracement till åtminstone 50% av nedgången mätt från toppen vid årskiftet till botten nivån i veckan. Denna enkla överslagsräkning ger vid handen att ett rimligt target för ett positivt scenario hamnar någonstans runt 115-116 kr-nivån som också sammanfaller med en tidigare stöd-/motståndsnivå.

Köpt position etableras antingen direkt under veckans start med sikte på 50%-retracement inom någon vecka till 115 kr-nivån. Alternativt skulle aktien också kunna gå in i en konsolidering inom de mest näraliggande stöd- och motståndsnivåerna. I ett sådant fall bevakas utbrott inom dessa nivåer men vår grundtro är att detta scenario bör realiseras någorlunda snart. Om detta inte sker är det att betrakta som tekniskt negativt och risken att aktien kan vara påväg in i en nedåt- eller sidledsgående trend ökar varför position bör avslutas och andra scenarion beaktas. Kom ihåg att analysera varje ny stapel och titta på volymen efter tidiga tecken på att något har förändrats i marknaden. Inför veckans handel förväntar vi oss antingen köptryck eller lugn konsolidering, skulle hög volym utan rörelser eller starka rekyler börja dyka upp är detta att betrakta som svaghetstecken.

Seco Tools har inga handlade standardiserade derivat varför exponering enklast sker genom köp av aktien eller CFD-kontrakt.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 105, 100, ~98 (MA 200)
Motstånd: 110, 112, 115

Seco Tools
Seco Tools
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.