Home > Semafo lämnar operationella svårigheter bakom sig

Semafo lämnar operationella svårigheter bakom sig

Det tredje kvartalet var operationellt svårt för gruvbolaget Semafo. Särskilt under september månad tillstötte problem, som dock i allt väsentligt nu är historia.

Det sade vd Benoit Desormeaux vid onsdagens rapportpresentation.

”Vi mötte en ingående guldhalt om 1,45 gram per ton i september /…/ i Wona-området. Dessutom har vi anrikat malm från låghaltiga lager under kvartalet”, sade han.

Situationen har förbättrats under oktober.

”Vi räknar nu med en genomsnittlig guldhalt på 1,9 gram per ton för det fjärde kvartalet”, fortsatte vd:n.

Vidare försvarade Benoit Desormeaux beslutet att inte betala någon halvårsmässig utdelning, något som en analytiker beskrev som en ”ultrakonservativ” inställning.

”Vi tycker att det är ett klokt (prudent) beslut. Vi prioriterar att starta produktion vid Siou-omårdet. Prospektering är det bästa sättet att skapa värde”, sade han.

Siou är ett under förra året identifierade jättefynd av höghaltig malm inte långt från bolagets övriga tillgångar i Burkina Faso.

I samband med kvartalsrapporten framkom att bolaget fått nödvändiga tillstånd fortare än tidigare beräknat, varför produktion nu väntas kunna inledas under det första kvartalet 2014. Det är ett halvår snabbare än tidigare beräknat.

Semafo redovisade på onsdagen intäkter om 49,5 miljoner dollar (54,4) och ett nettoresultat om 1,7 miljoner dollar (1,8) för det tredje kvartalet.

Aktien handlades vid 17-tiden till 18:50 kronor på Stockholmsbörsen, en uppgång med knappt 6 procent för dagen.

Semafo
Semafo

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto