Home > Shamaran laddar för rörelse uppåt?!

Shamaran laddar för rörelse uppåt?!

Oljeprospekteringsbolaget Shamaran som fallit tillbaka kraftigt i september arbetar tillsammans med investmentbanken Pareto Securities på att ta in 150 miljoner dollar via ett obligationslån. Studerar vi aktien ser det ut som att en större rörelse ligger i korten.

Obligationen bedöms ha en kupongränta på 10-11,5 procent, med halvårsvis räntebetalning och fem års löptid, enligt villkorsunderlaget som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av på tisdagen. Teckningsperioden slutar på fredag.

Lundinfamiljen avser att teckna sig för 30 miljoner dollar, framgår det vidare. Tidigare har Shamaran indikerat att bolaget siktar på att ta in runt 100 miljoner dollar i obligationslån.

Obligationslånet väntas fullt ut täcka Shamarans investeringsbehov fram till mitten av 2015. Den första fasen av oljeproduktionen bedöms ha inletts i början av 2015.

Familjen Lundin kontrollerar knappt 20 procent av aktierna i Shamaran.

Aktiekursen föll kraftigt i september i spåret av marknadens reaktion på borrningsbeskedet från Atrush-3-brunnen. Aktien handlas således i fortsatt positiv trend på medellång sikt och nedgångstakten har avtagit när aktien funnit stöd kring 2,30 kr.

Rent tekniskt och matematiskt har bollingerbanden börjat dra ihop sig, vilket i kombination till andra tekniska indikatorer flaggar för en större rörelse i riktning med den medellånga trenden ligger i korten. Motstånd på uppsidan utgörs av 3,40-nivån.

Vad gäller bolagets framtid på ett antal års sikt kommenterade Shamarans styrelseordförande Keith Hill 20 september att Shamaran möjligen skulle kunna tänka sig att gå samman med något annat annat oljebolag i Mellanöstern-regionen för att kunna bli en större oljeaktör. Detta när Atrush-fältet väl kommit i produktion och bolaget var självfinansierat via kassaflöden.

Shamaran
Shamaran

Av: Direkt/Tradingportalen

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto