Home > Shamaran stiger inför borrningsresultat

Shamaran stiger inför borrningsresultat

Att oljeprospekteringsbolaget Shamaran i samband med sin halvårsrapport på måndagen lät meddela att det utförts ett lyckat tryck- och kommunikationstest mellan de två brunnarna Atrush-1 och Atrush-2, vilket enligt bolaget lett till värdefull reservoarinformation, är en viktig detalj för bolagets ledning.

Men ur ett aktiemarknadsperspektiv är borrningsresultat som väntas inom kort en större trigger för aktien.

Det säger en anonym oljebolagsanalytiker till Nyhetsbyrån Direkt.

”Det är ingenting som vi kan sätta någon siffra eller värde på i dagsläget. Det är ett ”kommunikationstest” man måste göra för att lära sig mer om reservoarens produktivitet. Det ger bolagets ledning en pusselbit för att lägga det stora pusslet”, säger analytikern.

Som fortsätter:

”Rapporten var mer eller mindre en icke-händelse. Det vi alla väntar på nu är borrningsresultaten från Atrush-3 som väntas inom kort”.

Shamaran-aktien har haft en stark kursutveckling den senaste tiden och är upp 24 procent de senaste fyra handelsdagarna till 3:25 kronor, vid 11.20-tiden på tisdagen.

”Anledningen till varför aktien stiger har sannolikt att göra med att folk positionerar sig inför det väntade borrningsresultatet”, kommenterar analytikern.

Shamaran
Shamaran

Av: Direkt

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto