Home > SHB A med goda förutsättningar för ett tretick!

SHB A med goda förutsättningar för ett tretick!

Den 13 augusti skrev jag: SHB A befinner sig i ett intressant läge där flera viktiga stödnivåer möter upp strax under nuvarande kursnivå. Gå inte emot trenden på OMX, då är det bättre att kliva av och agera åskådare tills börsen och SHB A stabiliserat sig.

Teknisk analys SHB A: Efter föregående analys föll OMXS30 över sex procent på sju börsdagar och SHB följde med med ner till 188 kronor innan fallet hejdades. Därefter vidtog en uppgångsfas där aktien steg 21 procent de närmaste veckorna. Därefter har köptrycket på aktien avtagit och kursen fallit tillbaks ner mot 100-dagars medelvärde. I torsdags stängde aktien på 214,90 kronor vilket motsvarade en nedgång på 1,01 procent.

Den långa trenden är fortfarande uppåt i SHB-aktien men den korta trenden vände ner i och med torsdagens nedgång. Jag kräver dock som trogna läsare vet att ett nedslag behöver bekräftas med en lägre stängning följande dag, i annat fall är risken stor för en återgång. Den viktigaste trenden är alltid den längre och det är med anledning av den jag ser en intressant setup på kort sikt.

När momentum som nu noteras i en stigande trend, vilket jag avgör genom att studera riktningen på MACD och aktien samtidigt noteras vid ett stöd, som är fallet nu, när golvet i den medellånga stigande kanalen utmanas, då har vi goda förutsättningar att få en uppstuds under de närmaste dagarna. Stiger aktien över 216 kronor bryts den kortare motståndsnivån och om veckan inleds med en stängning över 217 kronor har vi fått ett äkta tretick (min absoluta favoritformation).

Aktien har utvecklats sämre än OMX sedan i början av oktober och nu är den relativa utvecklingen nere på en nivå som vi får förflytta oss tillbaks till juli månad 2009 för att hitta motsvarande låga nivå. Vid denna tidpunkt vände aktien upp och vi fick en lång fin resa. Nu är det inget som säger att denna resa blir lika långvarig men för den kortsiktige handlaren ser jag goda förutsättningar för en kort trade på några dagar.

Sammanfattning: Om aktien betalas i 216 kronor ges en köpsignal där nödutgången inte bör placerar lägre än 211 kronor och en målkurs kring 228 kronor. Teoretiskt ger det en fölustrisk på 5 kronor och en vinstchans på 17 kronor. Om inte aktien bryter upp över 216 kronor skall vi istället agera åskådare så länge aktien befinner sig mellan nuvarande kurs och 200-dagars medelvärde vid 207,50 kronor.

Motstånd: 216,50 / 218,10 / 220,50 / 222,90 / 223,50 / 228,00
Stöd: 214,10 / 213,30 / 210,90 / 208,50

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto