Home > SHB: Viss lättnad möjlig i spåren av rapport.

SHB: Viss lättnad möjlig i spåren av rapport.

SHB-aktien har varit under press på senare tid i spåren av Brexit-oron och rapporten för det andra kvartalet kan komma att ge viss lättnad.

Det skriver KBW i en snabbkommentar och pekar på att kvartalets siffror var något bättre än väntat på marknaden.

”Hur som helst är vi fortsatt vaksamma då vi ser risk i spåren av SHB:s premievärdering relativt sektorn och avtagande tillväxt (särskilt i Storbritannien) kombinerat med potentiellt negativa regleringsinitiativ”, skriver KBW.

Deutsche Bank är inne på liknande bana i en snabbkommentar. Å ena sidan konstaterar investmentbanken att SHB:s justerade vinst låg över konsensus och kapitalnivån var i linje med förväntan. Samtidigt pekas det på motvindar i form av den brittiska verksamheten och nya tuffare kapitalkrav.

”Ingen av dessa frågor besvarades i rapporten”, skriver Deutsche Bank som bedömer att SHB:s kapitalbuffert mot FI-kraven kommer att eroderas till följd av de högre genomsnittliga riskvikterna på företagsutlåning.

RBC klassar rapporten som relativt neutral men pekar i en kommentar på att provisionsnettot, lägre kostnader och lägre reserveringar stödde i kvartalet. Tillsammans med den kvartalsvisa utvecklingen för räntenettot bedöms SHB:s rapport uppvisa en ”robust utveckling i rådande miljö”, enligt RBC.

För den kortsiktiga utvecklingen i spåren av rapporten spar Credit Suisse mäklardesk att SHB kan komma att handlas upp 1 till 2 procent i spåren av det bättre kvartalsresultatet än väntat.

SHB (dagsdiagram)

Av: Michael Andersson för Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto