Home > Shopify söker expansion i Asien med JD.com-partnerskap

Shopify söker expansion i Asien med JD.com-partnerskap

Shopify har samarbetat med JD.com i ett försök att utöka sin närvaro i Asien.

E-handelsjätten Shopify meddelade tidigare idag att de har samarbetat med JD.com, ett av de ledande e-handelsföretagen i Kina. Denna senaste utveckling kommer att hjälpa amerikanska handlare att sälja sina produkter i Kina.

Affären kommer att göra det lättare för JD.com att utöka sin närvaro utanför Kina och Asien. Varumärken på Shopify kommer att börja sälja sina produkter via sin gränsöverskridande e-handelssida i Kina.

Enligt Shopify kan dess handlare öppna butiker på tre till fyra veckor istället för de typiska 12 månaderna som det tar utländska märken att börja sälja i världens näst största ekonomi.

JD.com kommer att ansvara för priskonvertering och logistik från USA till Kina. Företagets logistikarm och dess många lager i Kina kommer att ge det en konkurrensfördel när det gäller leveranser och andra aktiviteter.

Företagen sa att de skulle arbeta tillsammans för att ytterligare förenkla åtkomst och efterlevnad för kinesiska varumärken och handlare som vill nå konsumenter på västerländska marknader.

Det är inte första gången Shopify går in på den kinesiska marknaden. 2020 började e-handelsjätten tillåta handlare att acceptera betalning via AliPay, betalningsappen för Alibabas Ant Group.

Partnerskapet med JD.com är ett av Shopifys största någonsin då JD.com har mer än 550 miljoner årliga aktiva kunder. Det är också en fantastisk affär för JD.com eftersom integrationen av utländska varumärken på dess plattform kan hjälpa den att skilja sig från sin rival Alibaba.

JD.coms partnerskap med Shopify kommer efter att den kinesiska regeringen satt upp ett mål att öka den nationella detaljhandeln online med cirka 44% under de kommande tre åren. Alibaba och JD.com förväntas spela en avgörande roll i regeringens expansionsplaner under de kommande åren.

Taggar: