Home > Silver är överköpt med hinder på uppsidan

Silver är överköpt med hinder på uppsidan

Silver noterat i dollar steg kraftigt under föregående vecka i spåren av ökad oro. Precis som guld har silver blivit en allt mer populär tillflyktsort som värdebevarare och metallen gynnas av oroliga tider trots att silver används till stor del industriellt.

Teknisk analys silver

Priset toppade 50 dollar i slutet av april, men korrigerade kraftigt och har därefter handlats i sidleds. I dagsdiagrammet nedan ser vi att ädelmetallen har bildat högre toppar och bottnar, vilket formerat en stigande trendkanal. Säkerhetskravet har blivit reglerad vid flertalet tillfällen under året nu senaste den 3:e augusti så höjde mäklarhuset Interaktive Brokers säkerhetskravet ytterligare.

I slutet av juli uppvisades negativ divergens vilket innebar att momentum avtog medan prisgrafen bildade en höge topp. Divergensen flaggade om att att en korrigering lurade bakom hörnet och mycket riktig fick vi en rekyl tillbaka på ca 6 usd.

Priset noteras i skrivande stund på 43,81 usd, vid taket av den stigande trendkanalen. Kursstaplarna befinner sig ovanför det röda glidande medelvärdet på 20-dagar, vilket säger oss att vi ska leta efter köptillfällen.

De två senaste handelssessionerna har kursstaplarna kramat det övre Bollingerbandet. Indikatorn är konstruerad så att tillgångsslaget ska handlas 95 procent av tiden inom banden. Detta ger oss att sannolikheten för att priset ska fortsätta stiga från dagens nivå är låg och blir lägre och lägre för varje dag som går.

Ser vi till momentumindikatorn kan vi konstatera att kursen börjar bli överköpt och vi bör redan ligga i köpta positioner eller avvakta. På ovansidan utgör den stigande motståndslijen en viktig nivå och på nedsidan är det framför allt det glidande medelvärdet på 20 dagar och tidigare botten vid 37-38 som utgör nivåer av vikt.

Kombinationen av att metallen brottas med Bollingerbandet, utmanar den stigande motståndslinjen och att priset är överköpt ger oss en bra vägledning och att invänta en rekyl innan vi kan agera som köpare.

Ta position: Att ta position i silver kan tex. göras med silverterminen SI eller via CFD. Läs mer om CFDs på CFD-handel.se

Slutsats: Tajmingen för att agera som köpare är inte den bästa. För att komma in i den stigande trenden till ett bättre pris bör en rekyl ner mot MA-20 inväntas.

Teknisk analys silver (daily)
Teknisk analys silver (daily)
Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.