Home > Silver avslutar sin konsolideringsfas

Silver avslutar sin konsolideringsfas

Terminen för silver med leverans i september fortsätter upp under tisdagen efter den kraftiga ökningen under onsdagen. Priset på ädelmetallen drivs av den osäkra ekonomiska omgivningen och den stigande sannolikheten för nya penningpolitiska stimulanser i USA.

Förra veckan såg vi en uppgång i dollarn vilken satte press på råvarorna eftersom de blir dyrare i utlandet. Kommer vi se en ny runda av kvantitativa lättnader i USA kommer detta att slå hårt mot dollarn och driva upp priserna på råvaror, pressa upp inflationen och sänka takten på återhämtningen.

8:e juni skrev jag:En köpsignal gavs när kursen tog sig ovanför taket av den fallande trendkanalen och ger oss möjlighet att agera på köpsidan vi rekyler. Stop loss föreslås placeras strax under 33,70.”

Efter föregående analys har priset fortsatt upp och noteras på 39 USD i skrivande stund. Efter den kraftiga tekniska korrigeringen från 50 USD i slutet av april har priset konsoliderats inom intervallet 33-38 under juni och juli och vi har väntat på ett utbrott i någon riktning. Under torsdagen börjar priset bryta upp på ovansidan och är därmed på väg att avsluta sin konsolideringsfas.

Tekniskt sett befinner sig priset ovanför det övre Bollingerbandet och ju längre etableringen sker ovanför bandet desto större sannolikhet är det att vi får en rekyl ner. Jag har nu gett upp att kursen ska falla ner till det lägre Bollingerbandet och siktar nu istället på det glidande medelvärdena på 20- och 50 dagar, som är på väg att sammanfalla. Denna nivå ser jag som en potentiell vändpunkt.

Volymen har tilltagit de senaste dagarna, vilket är positivt för sentimentet, men momentumindikatorn flaggar för att kursen är överköpt. Om priset fortsätter upp eller inte spelar ingen roll utan vi nöjer oss med att konstera att tajmingen för att agera på köpsidan är ofördelaktig.

Slutsats: Köpt position behålls och vi letar efter nya köptillfällen. I dagsläget är tajmingen inte den bästa för att agera på köpsidan utan vi bör invänta en pullback.

Att ta position: Silver kan bla. handlas med Handelsbankens certifikat Bull Silver H, som har SI terminen som underliggande.

Teknisk analys Silver (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto