Home > Silver i köpzon efter utbrott

Silver i köpzon efter utbrott

Silver tillsammans med många andra råvaror har haft en stark utveckling under veckan efter att riskaptiten återvänt. Under fredagens handel pressas många råvarorna av en dollarförstärkning och noterar nedgångar under handelsveckans sista dag.

På torsdagen höjde ECB räntan. Orsaken är att den av råvarupriser uppdrivna inflationen enligt centralbanken riskerar att bita sig fast. Det gäller särskilt som vissa ekonomier i regionen, med Tyskland i spetsen utvecklats starkt det senaste året. Ädelmetallerna visade en liten prisreaktion på beslutet.

Skuldproblemen i Europa förblir en bullish faktor för ädelmetallerna efter ökad ”Safe Haven” efterfrågan på grund av osäkerheten. Eftersom terminerna för råvarorna noteras i dollar är det viktigt att se till utvecklingen på US Dollar Index.

En längre dollar medför att silver är billigare i utlandet. Skuldproblemen i Europa är därför stödjande för dollarn då Euron pressas. Således befinner sig US Dollar Index fortfarande en en fallande trend på längre sikt, vilket är positivt för ädelmetallerna.

25:e maj skrev jag:36,60-36,80 utgör en viktig bevakningsnivå på uppsidan. Vändningen vid motståndsnivån bekräftar det negativa sentimentet och mycket talar för att silver fortsätter ner. Således kommer en etablering ovanför bevakningsnivån ge oss en köpsignal på kortsikt för agressiva utbrottshandlare som inte har problem med att gå emot den fallande trenden.

Efter föregående analys av silvret har ädelmetallen bildat en fallande trendkanal där priset handlats inom. Efter att priset var uppe vid 50 USD fick vi en kraftig teknisk korrigeringen och därefter har priset konsoliderat med en dragning nedåt.

Ett utbrott har nu inträffat vid taket av den svagt fallande trendkanalen, vilket effektuerar en köpsignal till utbrottshandlare. På nedsidan har vi stöd vid 33,70 USD och därefter 30 USD.

Ser vi till momentumindikatorerna kan vi konstatera att MACD befinner sig i fortsatt bearish område och dagsmomentum noteras på 50, vilket ger utrymme till rörelse åt båda riktningar. Etablering under 30 definieras som översålt och notering ovanför 70 definieras som överköpt. När priset var uppe vid 50 USD i slutet av april noterades dagsmomentum på över 90, vilket anses extremt överköpt. Vi fick sedan se kursen korrigera ner kraftigt till jämviktsläge.

Slutsats: En köpsignal gavs när kursen tog sig ovanför taket av den fallande trendkanalen och ger oss möjlighet att agera på köpsidan vi rekyler. Stop loss föreslås placeras strax under 33,70.

Teknisk analys silver (daily)
Teknisk analys silver (daily)
Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto