Home > Silver laddar för fortsatt uppgång

Silver laddar för fortsatt uppgång

Omsättningen i ädelmetallen silver är fortsatt hög då den glimriga metallen lockar till sig många spekulanter. Priset på silver har stigit med mer än 700 procent sedan 2002.

Ser vi historiskt på relationen mellan guld och silver kan vi konstatera att korrelationen var betydligt högre innan 2011. I diagrammet nedan visas även Dollar-index som är av relevans när vi handlar med råvaror.

Den kraftiga nedgången vi såg i silverpriset i maj 2011 fick många investerare att bränna sig och dra sig ur handeln i denna råvara. Nu ser det ut som att priset fortsätter upp igen.

Korrelation guld silver dollar
Korrelation guld, silver, dollar

Teknisk analys silver

I den förra analysen av silvret skrev vi att trenden var stigande men att tajmingen inte var den bästa att agera som köpare.

I dagsdiagrammet nedan kan vi identifiera en stigande trendkanalen där priset handlats mellan stöd- och motståndslinjen.

I slutet av juli uppvisades negativ divergens vilket innebar att momentum avtog medan prisgrafen bildade en höge topp. Divergensen flaggade om att att en korrigering lurade bakom hörnet och mycket riktig fick vi en rekyl tillbaka på ca 6 usd i början av augusti.

I veckan vände momentum tillsammans med prisgrafen ner och veckans fall motsavar en nedgång på 8 procent. Under tisdagen föll kursen genom det glidande medelvärdet på 20 dagar vilket är negativt för sentimentet. Således har metallen tagit stöd vid en stigande stödlinjen som noteras strax under det glidande medelvärdet.

Den kortsiktiga trenden definieras fortfarande som stigande och många traders ser veckans rekyl på 8 procent som ett möjlighet att komma in i trenden till ett bra pris.

Ta position: Att ta position i silver kan tex. göras med silverterminen SI eller via CFD. Läs mer om CFDs på CFD-handel.se

Slutsats: Den senaste rekylen ger oss en bra möjlighet att komma in i den stigande trenden till ett bra pris. Köp kan göras på dagens nivå med stop loss strax under tidigare botten 37,50 usd.

Tags:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt coin news

Avprenumerera närsomhelst

Efter registrering kan du även få enstaka specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig sälja eller lämna ut dina uppgifter till tredjeparter. Se vår sekretesspolicy här.