Home > Silver närmar sig en kritisk nivå

Silver närmar sig en kritisk nivå

Ädelmetallen silver utvecklades positivt i likhet med världens aktiemarknaden under oktobermånad. Under november har uppgångstakten avtagit och kursstaplarna närmar sig en psykologiskt viktig nivå på nedsidan.

Silver är till stor del en industriell råvara och en generell missuppfattning brukar vara att silver korrelerar positivt med guldet.

Ser vi teknisk i dagsdiagrammet nedan kan vi konstatera att den långsiktiga trenden (ett till några år), definierat med det glidande medeltalet på 200 dagar, är stigande.

Ädelmetallen var i början av november kortsiktigt överköpt och har beräknat på den nuvarande kursen på $32,68, tappat ca 3,7 procent under veckan. Den kortsiktiga trenden som är stigande börjar nu bli hotad när säljarna utmanar en tidigare botten.

I veckan har priset konsoliderat i en triangelliknande formation och under torsdagen fick vi varningssignaler efter att priset fallit ur konsolideringen.

Ett fall genom den tidigare botten kring den psykologiska $32-nivån ger oss säljsignaler. Stop loss föreslås placera strax ovanför $32 om man är kortsiktig.

Att ta position
Handla Silver för uppgång med tex. Citi First LONGSILV AZ CIT*
Handla Silver för nedgång med tex. Citi First  SHORTSILV AR CIT*
Teknisk analys silver (dagsdiagram)
Teknisk analys silver (dagsdiagram)

*CitiFirst samarbetar med Tradingportalen vid marknadsföring av CitiFirsts produkter.

Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto