Home > Silver – Stark trend men divergens i MACD

Silver – Stark trend men divergens i MACD

Under förra veckan fortsatte silvret att avancera mot högre nivåer. Den senaste doji-formation innebar att investerarna började ifrågasätta den starka trenden. De senaste dagarna har metallens uppgång mattats av och kursen har korrigerat ned. I skrivande stund noteras silver (SI) på 37,090.

Kursstaplarna befinner sig dock fortfarande ovanför MA-20 och dessutom även ovan MA-50 och MA-200, för den delen. Samtliga tre trender (primärtrenden, sekundärtrenden, och tertiärtrenden) pekar uppåt, och så länge som prisgrafen inte visar det motsatta, navigerar jag för fortsatt uppgång. De glidande medelvärdena är även ”sorterade i rätt ordning”, vilket innebär att trenden är stark.

Värt att notera är att momentum-indikatorn MACD uppvisar divergens. Detta brukar jag tolka som en varningssignal om att trenden är på väg att avta. Innan vi börjar spekulera i en eventuell nedgång måste vi avvakta tills kursen punkterar 33,60.

Slutsats:
Behåll köpta positioner. För de som är intresserade att hoppa på tåget, kan position tas genom att köpa på rekyl. En fördelaktig entré är nere vid MA-20 som i dagsläget noteras vid 35,45. Historiskt sett har kursen använt denna nivå som stöd vid ett flertal tillfällen. Stop loss placeras strax under 33,60.

Stöd och motståndsnivåer:
Stöd: 36,47 / 35,79 / 33,60 / 31,45
Motstånd: 37,40 / 38,26

Taggar:
Usa

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.