Home > Silver utmanar sekundärtrenden

Silver utmanar sekundärtrenden

Silver tappade nästan 30 procent under veckan som gick, vilket innebär det tredje största prisfallet sedan 1970. Om vi ser till historien kan vi konstatera att förra veckans fall är ett extremfall. Vi måste gå tillbaka till 80-talet för att finna en sämre vecka och det var när bröderna Hunts corner på silvermarknaden misslyckades och det är alltjämt den sämsta veckan.I diagrammet nedan ser vi guldpriset dividerat med silverpriset.

^XAU (Daily)
^XAU (Daily)

Momentumindikatorerna i dagsdiagrammet nedan har fallit rejält i samband med föregående veckas prisfall. Dagsmomentum (RSI-14) noteras 35,37. En notering under 30 definieras som översåld.

På längre sikt pekar trenden fortfarande upp om vi ser till MA-200. Vi vet att inga träd växer till himlen och korrigeringen ner till dagens nivå kan ses som hälsosam med tanke på det stora avståndet mellan priset och MA-200.

Den medellånga och kortsiktiga trenden har börjat peka ner och kursen har punkterat MA-20 så väl som MA-50. Silverpriset steg närmast linjärt upp till 50 usd för att därefter falla tillbaka med nästintill samma starka kraft. Kursen har studsat upp vid 33 usd som utgör ett stödområde och kursstaplarna börjar nu närma sig MA-50. Ett utbrott av denna skulle stärka sentimentet.

Slutsats: Det är tydligt att silver är en volatil marknad som bjuder på möjligheter för den som vill spekulera. En köpsignal effektuerades när kursen vände upp vid stödet kring 33 usd. Att köpa nu är inte att föredra då kursen är på väg att utmana MA-50. En etablering ovan senast nämnda nivå skulle ge oss ytterligare en köpsignal.

SI 05-11 (Daily)
Silver (Daily)

Stöd- och motståndsområden:
Motstånd: 38,86 / 42,84 / 45,63 / 48,10 / 49,75
Stöd: 33,45 / 31,38 / 28,42 / 26,36

Taggar:
Usa
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto