Home > Silverprisprognos efter stark start på 2022

Silverprisprognos efter stark start på 2022

Silver underpresterade 2021, precis som guld gjorde. Medan den var under press under större delen av året, fann den starkt stöd i $22-området. Vad kommer 2022 att göra för silverpriset?

Silver och guld var de två finansiella tillgångarna som presterade sämre under 2022. Trots att ädelmetaller var kända för att kunna skydda sig mot inflation var det inte fallet 2021.

Inflationen i USA och på andra håll i den utvecklade världen fortsätter att stiga. Ändå är ädla metaller "fångade" inom snäva intervall och handlas utan riktning under lång tid.

Till skillnad från guld är silver också en industriell metall. Därför, eftersom världen investerar i grön teknik för att möta dekarboniseringsmålen, är silver en metall som en grön framtid beror på.

För att exemplifiera är silver oumbärligt för solenergiindustrin. Dess höga elektriska ledningsförmåga gör silver till det lämpliga valet för solenergi. Bara en solpanel innehåller cirka 20 g silver, och i takt med att den globala solkapaciteten ökar, kommer även den industriella efterfrågan på silver att växa.

Med en stark industriell efterfrågan på plats, vad är prognosen för priset på silver för resten av året?

$22 ger enormt stöd

Linan i sanden för priset av silver är $22. Det gav support flera gånger tidigare, både 2020 och 2021. Varje gång marknaden försökte nedan hittade den bara köpare.

Som sådan är detta den centrala nivån att se framåt. En daglig stängning under $22 sätter ytterligare press på silverpriset, eftersom tekniska handlare skulle tolka prisåtgärden över stödnivån som att den tillhör en fallande triangel.

En daglig stängning över $26 är hausse

Å andra sidan skulle en daglig stängning över $26 vara hausse för priset på silver. Vid ett sådant drag skulle serien av lägre toppar som startade 2021 bryta, vilket öppnar vägen för fler vinster framåt.

Allt som allt är marknadens volatilitet redo att öka när priset bryter antingen stöd eller motstånd. När intervallet minskar är ett utbrott nära förestående.