Home > SIX Financial Information och Infront i samarbete för att stärka den nordiska finansregionen.

SIX Financial Information och Infront i samarbete för att stärka den nordiska finansregionen.

Tradingportalens preferred partners inom nyheter respektive handelsplattformar; Nyhetsbyrån Direkt samt Infront, inleder samarbete med SIX Financial Information.

SIX Financial Information, en global leverantör av högkvalitativ referensdata, marknadsdata och andra värdeskapande tjänster, och Infront, den ledande handels- och informationslösningsleverantören i Norden, inleder ett samarbete som ska stärka tjänster och service för kunder i Sverige, Danmark, Finland och Norge.

Samarbetsavtalet ger kunderna den bästa av två världar när Infronts ledande terminaler kombineras med högkvalitativ global referens- och marknadsdata från SIX. Användare av SIX Edge och Starweb kommer att migreras till Infrontterminaler med omfattande databaser från SIX. Samarbetet omfattar även kunder till Infront som kommer att få tillgång till SIX data.

Därutöver kommer SIX News slås samman med Nyhetsbyrån Direkt och bilda den ledande finansiella nyhetsbyrån i Norden, ägd av Infront. SIX kommer att bli distributör av nyheter från Nyhetsbyrån Direkt och kan därigenom förse sina kunder med högkvalitativa realtidsnyheter för den svenska marknaden. Infront och SIX Financial Information kommer att samarbeta nära för att säkra en smidig övergång för de som använder SIX Edge. Under kommande månader kommer alla kunder bli kontaktade för planering av hur uppgradering till Infrontterminaler kan ske.

Den strategiska alliansen gör det möjligt för att Infront och SIX att dra nytta av respektive parts expertis. Med stöd av Infronts teknik kommer SIX Financial Information kunna expandera sin kundbas i den nordiska marknaden och stärka sin position som dataleverantör i regionen. På detta sätt kan SIX fokusera mer på sin kärnverksamhet, helt i linje med bolagets strategi. Infront får en unik position i Norden med den mest omfattande basen av marknadsdata, ledande finansiella nyheter och den bästa finansterminalen på marknaden. Tillsammans med de ledande nordiska konsensusestimaten och analyslösningarna kommer detta göra Infront till en av de ledande aktörerna inom Fintech i Europa.

”Vårt mål är att förse finansmarknaden i Norden med bästa högkvalitativ data samtidigt som vi fokuserar på vår kärnverksamhet. Kombinationen av SIX data och Infronts teknik kommer skapa stort värde för våra gemensamma kunder”, säger Robert Jeanbart, koncernchef för SIX Financial Information.

”I en konkurrensutsatt marknad med starka globala aktörer ser vi ett behov av att samarbeta för att skapa en ledande nordisk leverantör av finansterminaler. Det här är en stor möjlighet att stärka vår verksamhet i de nordiska länderna och bygga mer lokal kunskap och expertis. Vår överlägsna teknik i Infrontterminalen kommer tillsammans med bättre innehåll och ytterligare börser stärka vår position som förstavalet för professionella finansaktörer i Norden, ” sammanfattar Kristian Nesbak, koncernchef för Infront.

Länk till det svenska pressmeddelandet finner Ni här.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto