Home > Sjukvård i fokus under Annie Lööfs sommartal.

Sjukvård i fokus under Annie Lööfs sommartal.

Problem i den svenska sjukvården och den ökade psykiska ohälsan bland unga stod i fokus när Annie Lööf, Centerpartiets ledare, höll sitt sommartal på torsdagen.

Hon sade att många i dag frågar sig om det går att lita på svensk sjukvård och pekade på att människor runt om i landet varje dag väntar på att få vård och att köerna växer, både på vårdcentraler och på akutmottagningar.

”Detta är inte rättvisa, detta är inte trygghet, detta är sprickor i välfärden som klyver Sverige”, sade hon samtidigt som hon betonade att vårdpersonal sliter.

Annie Lööf tog upp att Sverige halkar efter i internationella jämförelser om vården och att detta visar att vi måste göra mer.

”Välfärdslandet Sverige ska kunna erbjuda en bra vård var du än bor i landet…vi måste sluta vårdklyftan. Det duger inte att sitta bredvid och titta när köerna växer”, sade hon och tillade att hennes parti vill att det ska ta högst tre dagar innan man får träffa en läkare. Ett annat förslag är att läkare ska få starta egen praktik.

Hon kritiserade regeringen för deras förslag om vinsttak i välfärden, något som skulle minska valfriheten.

”Sjukvård handlar om trygghet, att få hjälp när man är sjuk”, sade hon.

Hon lyfte också fram den ökade psykiska ohälsan bland unga och sade att denna fråga kräver mer uppmärksamhet. Partiet vill satsa mer pengar, 300 miljoner kronor, på att öka tillgängligheten till BUP , barn- och ungdomspsykiatrin, för att korta köerna och öka tillgängligheten i hela landet.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto