Home > Ska man köpa B&M European Value Retail efter veckans prisökning på 10%?

Ska man köpa B&M European Value Retail efter veckans prisökning på 10%?

Ett positivt handelsutlåtande av B&M European Value Retail (LSE: BME) fick aktien att stiga under onsdagen, men kan denna prisökning ta sig förbi resistensen?

Här är diagrammet som visar hur B&M:s aktiekursen fick ett lyft efter ett positivt handelsutlåtande på onsdagen och hur den nu har stigit med nästan 10%:

B&M European Value Retails veckodiagram (källa: London Stock Exchange)

Att köpa eller inte köpa, det är frågan. Men först en snabb sammanfattning av denna detaljhandelskedja.

Vad är B&M?

B&M Bargains butiker erbjuder "stora varumärken" och "stora besparingar" och känns igen av alla som någon gång har gått på Storbritanniens stora gator. Företaget B&M European Value Retail S.A. har dock ett europeiskt ursprung. Det har sina huvudkontor i Luxemburg och grundades 1978.

Ska man köpa B&M just nu?

Även om veckans kursökning med 10% ger aktien en viss uppåtgående fart, kommer det att bero på vad som händer nu när aktiekursen har mött motstånd, vilket visas i det längre sexmånadersdiagrammet:

B&M European Value Retail 6-månadersdiagram (källa: London Stock Exchange)

Det är lätt hänt att aktiekursen studsar tillbaka nu, vilket ger en möjlighet för swinghandlare. Om resistensen å andra sidan inte visar sig verksam och priset slår igenom kan legendariska handlare som Nicolas Darvas (enligt hans boxteori) och William Eckhardt (från Turtle Trader) uppmuntra dig att köpa genombrottet.

B&M:s långsiktiga trend under fem år har varit stigande, så det är också ett gott tecken.

En prisprognos för B&M 

B&M-aktiekursen nådde tidigare en topp på cirka 600p per aktie i februari i år, vilket är nästan 3% högre än dagens kurs. Det priset var dock inte riktigt en upprepad motståndspunkt, så den kan lätt också brytas om den nuvarande resistensen inte visar sig vara stark.

Var kan man köpa B&M idag?

För att köpa ”fynd”-aktier som B&M idag behöver du en mäklare. Här är två av de bästa mäklarna vi har hittat:

eToro

eToro är en av världens ledande handelsplattformar som erbjuder courtage och avgifter som är bland branschens lägsta. Deras sociala handelsfunktion som kopierar andras handel är ett perfekt val för dig som ska sätta igång med investeringar.

Registrera dig med eToro direkt

Webull

Registrera dig med Webull direkt

Taggar:
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto