Home > Skandia och Nordic Capital bakom bud på SCA skogsdel enligt DN.

Skandia och Nordic Capital bakom bud på SCA skogsdel enligt DN.

Det är Skandia och Nordic Capital som ligger bakom det bud som sägs ha lagts på SCA:s skogsdel. Budet ska vara värt mellan 40 och 50 miljarder kronor.

Det uppger Dagens Nyheter på torsdagen.

Ingen av bolagen vill kommentera uppgifterna för tidningen.

Konsortiet, som enligt DN:s uppgifter även består av ett tredje bolag, ska ha lagt budet i somras efter att ha räknat på SCA:s skogsverksamhet i omkring ett år.

SCA meddelade i augusti att bolaget planerar att dela koncernen i två noterade bolag under 2017, ett hygien- och ett skogsindustribolag. Ett förslag om utdelning och notering av bolagets hygienverksamhet planeras till årsstämman 2017.

I dagsläget svarar hygienverksamheten för cirka 85 procent och skogsindustriverksamheten för omkring 15 procent av koncernens omsättning.

Förslaget var i sig inte någon överraskning för aktieanalytikerna, sedan bolaget redan tidigare flaggat för en omorganisation enligt motsvarande kriterier. Däremot kom beskedet tidigare än de flesta väntat.

Analytiker har länge spekulerat om en större strukturaffär i den svenska skogsindustrin, med någon form av sammanslagning av SCA:s och Holmens skogsinnehav som hetaste tips.

SCA (dagsdiagram)

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
Fed
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto