Home > Skandia söker partner för köp av SCA:s skogsverksamhet.

Skandia söker partner för köp av SCA:s skogsverksamhet.

Skandia och den finländska riskkapitalfonden Dasos förbereder ett nytt bud på hygien- och skogsbolaget SCA:s skogsverksamhet. Den tidigare konsortiedeltagaren Nordic Capital har dock hoppat av efter mothugg från Industrivärden, varför de två bolagen söker en ny partner.

Det skriver Dagens Industri på tisdagen.

Det bud som tidigare lades av Skandia, Dasos och Nordic Capital var värt 44 miljarder kronor och ställdes till SCA:s styrelse med ordföranden Pär Boman.

Något officiellt svar har gruppen ännu inte fått. Både Industrivärden och SCA ska dock ha dock gett negativa informella kommentarer, enligt tidningen.

Efter Industrivärdens besked valde Nordic Capital att lämna diskussionerna. Skandia har emellertid alltså inte gett upp och sägs nu leta en ny partner, möjligen en industriell sådan, fortsätter DI och nämner Billerud Korsnäs som en tänkbar kandidat.

Därtill uppges Folksam tillsammans med Ikea eller med Ikea närstående bolag räkna på SCA:s skog.

SCA är under uppdelning i en hygien- och en skogsdel, i en process som innebär att hygienverksamheten knoppas av i ett nytt bolag som planeras att noteras under årets andra halva.

Tradingportalen/Nyhetsbyrån Direkt.
Frågor och kommentarer alltid välkomna på redaktionen[at]tradingportalen.com

Taggar:
EU
Begränsat specialerbjudande - 0% Provision & 0% Stämpelskatt på ALLA Lager!
Prisbelönad plattform - köp fysisk tillgång eller handel med hävstång
11 betalningsmetoder, inklusive PayPal
Öppna mitt konto