Home > Skanska bygger för uppgång

Skanska bygger för uppgång

Byggbolaget Skanska har i år, beräknat på kursen i skrivande stund på 99,9 kr, gått ner med ca 25% att jämföra med nedgången för OMXS30 på ca 18%. Skanska kommer med sin delårsrapport för tredje kvartalet den 3:e november.

Den långa trenden, definierat som lutningen på 200 dagarsmedeltalskurvan, är nedåtriktad.

Den korta trenden är däremot klart uppåtriktad. Vi fick en kraftig säljsignal tidigare i år när vi i maj gick under 120 kr, men sedan aktien bottnade ur kring 84 kr i augusti har Skanska aktien visat på styrka och vänt uppåt. Vi har också fått en positiv divergens i vår MacD indikator som tyder på att kraften i nedgången har ebbat ur och att vi ska ta eventuella köpsignaler på större allvar.

Nu har vi ett motstånd på ca 102 kr att tampas med. Skulle vi orka över 102 kr ser det ut som vi ska upp till 115 till 120 kr. Under oss har vi ett stöd via en uppåtgående trendlinje vid ca 92 kr, men framförallt har vi ett viktigt stöd vid årslägsta 84 kr. Går vi under 84 kr stödet får vi kraftiga säljsignaler, men det ser förnärvarande mer troligare ut att vi ska få nya köpsignaler i och med ett genombrott av motståndet vid 102 kr.

Slutsats: Ha en stop loss på eventuella blankningar av Skanska aktien om motståndet vid 102 kr passeras. Går vi över 102 kr, särskilt om vi gör det under en ökad handelsvolym, får vi köpsignaler som man kan agera på. Sikta på 115-120 kr. Stop loss 96 kr eller 91 kr, beroende på hur mycket risk man vill ta. Alternativt kan man också försöka köpa om aktien, innan 102 kr passeras, skulle leta sig ned till trendstödet vid ca 92 kr. Stop loss 91 kr.

Skulle aktien, mot förmodan, istället gå under det viktiga stödet vid 84 kr rekommenderar vi blankning av aktien. Stop loss 93 kr.

Skanska B (Dagsdiagram)
Skanska B (Dagsdiagram)

Anmäl dig till vårt exklusiva nyhetsbrev idag!

Skräddarsydda e-postmeddelanden

Ingen SPAM någonsin!

Alt mynt nyheter

Avprenumerera närsomhelst

Efter att du registrerat dig kan du också få tillfälliga specialerbjudanden från oss via e-post. Vi kommer aldrig att sälja eller distribuera dina uppgifter till tredje part. Se vår sekretesspolicy här.